VUODEN NUORI TAITEILIJA 2022 ON EMMA JÄÄSKELÄINEN

Kuvataiteilija Emma Jääskeläinen on valittu Vuoden 2022 nuoreksi taiteilijaksi.

Hän saa Tampereen kaupungin myöntämän 20 000 euron stipendin ja mahdollisuuden yksityisnäyttelyn järjestämiseen Tampereen taidemuseossa sekä Vaasan kaupungin museoihin kuuluvassa Kuntsin taidemuseossa. Jääskeläinen on järjestyksessä 38. Vuoden nuori taiteilija.

Jääskeläisen veistosten pääasiallisina materiaaleina ovat perinteiset kivilajit, kuten graniitti, värikäs marmori ja travertiini, joita hän työstää klassisella ammattitaidolla, mutta samalla kuvanveiston traditiota lempeästi haastaen. Kiviveiston massiivisuudesta huolimatta Jääskeläinen välttelee taiteessaan monumentaalisuutta ja vakavahenkisyyttä. Leikkisyys näkyy paitsi materiaaliyhdistelmissä, myös mittakaavan muutoksissa ja aiheissa.

Onnea!

 

Vaasan kaupungin museoiden näyttelypäällikkö Maaria Salo on valittu jäseneksi asiantuntijatyöryhmään, joka myöntää vuosittain valtakunnallisesti merkittävän Vuoden nuori taiteilija-palkinnon. Nimityksen myötä Salo on mukana valitsemassa Vuoden nuorta taiteilijaa vuodelle 2023.

Taidehistorioitsija ja kuraattori Maaria Salon valintaan vaikutti hänen pitkä, aktiivinen ja valtakunnallinen uransa kuvataiteen parissa. Hän on toiminut lähes 15 vuotta kuvataidekriitikkona ja edustanut kuvataidetta Suomen Arvostelijain liiton hallituksessa, joista viimeiset vuodet varapuheenjohtajana.