Vanhan Vaasan museoon pääsee tänäkin kesänä ilmaiseksi

Vanhan Vaasan museo avaa ovensa yleisölle jälleen kesäkuun alussa ja on avoinna elokuun loppuun saakka. Museoon on tänäkin kesänä ilmainen sisäänpääsy.

Vanhan Vaasan museo sijaitsee Wasastjernan talossa Vanhan Vaasan kaupunginosassa. Museossa voi tutustua Vaasan historiaan ennen vuoden 1852 paloa, joka tuhosi suurimman osa silloisesta Vaasan kaupungista. Talon sisustukseen on käytetty palosta säilyneitä esineitä.

Yleisölle on avoinna myös museon pihapiiriin Ylistarosta siirretty Loukon tupa, joka oli vauraan pohjalaisen maakauppiaan asunto 1600–1700-lukujen taitteessa. Tuvasta, kamarista ja porstuasta koostuva rakennus säästyi Isonvihan hävitykseltä, jolloin monet maaseudun puutalot poltettiin.

Lasten Päivä Vanhan Vaasan museossa

Lauantaina 15.6. klo 10-17 vietetään Vanhan Vaasan museolla koko perheen museopäivää, jossa on luvassa erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sen järjestävät Vaasan kaupungin museot, KulturÖsterbotten, Vaasan 4H-yhdistys ja Studio 1851.

Museon pihapiiri on varattu toiminnalle koko päivän ajaksi. Parkkitilaa löytyy esim. läheltä Rauniopuistoa, Kauppiaankadun eteläpuolella.

Ohjelma:

Wasastjernan talo

Klo 10-17: opastukset: suomeksi klo 13 ja 16, ruotsiksi klo 12 ja 15, kesto noin 45 min.

Museon pihapiiri

Klo 10-17: Merirosvoaiheinen suunnistus, osallistujat saavat lopuksi diplomin.

Keppihevosrata, voit tuoda myös oman keppihevosen mukanasi!

Työpajassa tehdään vanhan ajan leikkikaluja luonnonmateriaaleista: käpyeläimiä, aitauksia ym.

Loukon tupa

Klo 12-16: Studio 1851 tuo vanhan ajan valokuvausstudion Loukon tupaan. Käsityönä valmistuvat valokuvat saa mukaansa heti kuvauksen jälkeen. Ilmoittautuminen paikan päällä, ei ennakkovarauksia. Kuvaus (10 €) maksetaan museon kassalle.

Kahvila

Klo 10-17: Wasastjernan talossa

Muita tapahtumia

Vanhan Vaasan museossa on heinäkuun ajan perjantaisin erityisesti lapsiperheille suunnattua toimintaa.

Museossa järjestetään yleisöopastukset sunnuntaisin 30.6., 28.7. ja 25.8. ruotsiksi klo 13 ja suomeksi klo 14. Opastukset ovat maksuttomia.

Vanhan Vaasan museo on mukana sunnuntaina 18.8. Vanha Vaasa yhdistyksen järjestämässä Vanha Vaasa -päivässä.

Museossa on pieni kahvila ja sen yhteydessä museokauppa idyllisessä Falanderin kellarissa. Niissä voi pistäytyä museon aukioloaikoina. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-17. Museo ei sovi liikuntarajoitteisille.