Vähänkyrön kohteisiin taideteoksia

Vähänkyrön kohteisiin taideteoksia

 

Vähänkyrön Kulttuurikehä nostaa esiin paikan historiallisia kohteita uudella tavalla liittämällä niiden yhteyteen taideteoksia. Tarkoituksena on nostaa esiin paikallisidentiteettiä sekä houkutella vierailijoita alueelle. Vähässäkyrössä historiallisia kohteita on rautakaudelta lähtien, viikinkiajan kautta keskiajalle ja Krimin sodan kautta viime vuosisadan vaihteeseen.

Kymmenen työtä asetetaan esille 14.5. alkaen. Kyseessä on vähitellen täydentyvä kokonaisuus, jossa taideteos ja ympäristö kohtaavat. Kokonaisuudessa on mukana ympäristötaidetta, yhteisötaidetta, veistoksia, maalauksia ja installaatioita. Teoksissa on nähtävillä mm. pläkkipeltiä, jättiläisen jalkoja, historiallisia figuureita sekä luonnonmateriaaleja. Teoksia asetetaan mm. Vähänkyrön Kirkonmäelle, Kirkkosaaren virkistysalueelle, uhrikuppien yhteyteen Vähänkyrön apteekin kiinteistöön sekä Tervajoen autohuolto Oy:n / IKH:n myymälään. Osa teoksista jää Vähäänkyröön pysyvästi, osa määräajaksi.

Teokset toteuttavat Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään Taidekoulun kampuksen opiskelijat. Vähänkyrön Kulttuurikehän käynnistämiseen on saatu rahoitusta Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki –ohjelmasta. Vaasan kaupungin museot on ollut mukana tarjoamaan paikallishistorian liittyviä tietoja ja dokumentoimaan projektia.

Lähde tutustumaan kohteisiin karttasovelluksen avulla: https://kartta.vaasa.fi/vahakyromatkailu/

Kulttuurikehän blogi: https://kulttuurikeha.wordpress.com/