Esillä nyt

Esillä nyt

 

Valontaivuttajat

 

4.12.2021 – 13.3.2022

 

Valontaivuttajat on valotaidekollektiivi, joka on keskittynyt valomaalausvalokuvaukseen ja sen jatkuvaan kehittämiseen. Ydinosaamisensa valomaalauksen lisäksi ryhmä tekee valoinstallaatioita kuten projektiomäppäyksiä, valoveistoksia ja osallistavia valoteoksia. Valontaivuttajat on Suomessa valomaalausvalotaiteen pioneeriryhmä, jonka jäsenet ovat kehittäneet lukuisia ympäri maailmaa levinneitä valomaalaustekniikoita ja tyylisuuntia. Valontaivuttajien edustamat valomaalauksen tekniikat vaihtelevat kolmiulotteisia tiloja luovasta valotopografiasta valomaalausskannaukseen ja jopa muovipussin sisältä toteutettavaan maisemaskannaukseen.

Valontaivuttajat taiteilijaryhmään kuuluu: Jukka LaineJanne ParviainenJani ParviainenHannu HuhtamoJuha ForsanderJenni GranqvistJannis SidKaterina DotneboyaLauri LaurénMarkus Lohikoski, Ville Olaskari ja Olli Lehtinen.

Vaasan Taidehallin Valontaivuttajat -näyttelyssä esillä tulee olemaan valotaidevalokuvan laaja kirjo perinteisestä valomaalauksesta maisemaskannaukseen ja skannerilla toteutettuihin valomaalausmuotokuviin. Näyttelyssä valotaiteen skaalaa täydennetään El Wirevalokaapelista ja pleksistä toteutetuilla valoveistoksilla, interaktiivisilla video- ja valoteoksilla, sekä projection mapping -projisointitöillä.

Kuva: Hannu Huhtamo, Echoing