Esillä nyt

Esillä nyt

 

Nuori taide Pohjanmaalla

30.11.2019–8.3.2020

 

Pohjalaisen Taiteilijaliiton järjestämä ”Nuori taide Pohjanmaalla” on jurytetty ja avoimeen tarjontaan perustuva näyttely, johon tarjosivat teoksiaan Pohjanmaan sekä Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueella asuvat, siellä syntyneet tai pohjalaisiksi muuten identifioituvat vuonna 1984 tai sen jälkeen syntyneet taiteilijat. Näyttelyn juryttivät taiteilijat Annika Bergvik-Forsander ja Aki Koskinen.

Jury toivoo, että mukaan valitut teokset muodostavat Vaasan taidehalliin mielenkiintoisen ja dynaamisen kokonaisuuden. Tarkoituksena on tuoda lisäksi esiin se yksilöiden muodostama kirjavuus, joka leimaa tämän päivän taidemaailmaa ja näkyy myös pohjalaisessa nuoressa taiteessa.

Näyttelyyn haki 47 taiteilijaa ja mukaan valittiin 22. Hakemuksia tuli ilahduttavan laajasti niin aiheiltaan kuin teknisesti ja laadullisestikin. Valinnassa otettiin huomioon laadullisten kriteerien lisäksi teosten persoonallisuus ja ajankohtaisuus.

Näyttelyyn valittiin seuraavat taiteilijat: Maria Laakkonen, Anneli Holmström, Moa Cederberg, Mira Roivainen, Elli Alasaari, Mari Hallapuro, Emma Öhberg, Emilia Nurmivaara, Alexander Granqvist, Sylvia Javén, Teemu Sorila, Ville Hiltunen, Laura Haapasalo, J-P Köykkä, Melika Mashmul, Saija Lehtola, Petri Haavisto, Kika Wikman, Laura Särs, Laura Hetemäki, Alexandra Harald ja Emma Ahlgren.

 

kuva: Mira Braxén