Lainat

Lainat

 

Vaasan kaupungin museot lainaavat kokoelmiinsa kuuluvia esineitä ja taideteoksia kokoelmaohjelman linjausten mukaisesti.

Esineitä ja taideteoksia lainataan harkinnan mukaan muille museoille, näyttelynjärjestäjille ja tutkimuslaitoksille, joilla on museoammatillista henkilökuntaa tai vastaava asiantuntemus. Näyttelytilan on oltava valvottu sekä palo- ja murtosuojattu. Tilan lämpötila ja kosteusolot sekä valaistus tulee olla kontrolloidut. Kokoelmaesineitä ja –teoksia ei lainata tapahtumiin, teatteriesityksiin tai rekvisiitaksi.

Valokuva-arkiston alkuperäisaineistoa tai käsikirjastoon kuuluvia kirjoja ei pääsääntöisesti lainata. Lisäksi myös muiden tekniikaltaan arkojen objektien lainaamiseen liittyy rajoituksia.

Jokainen lainapyyntö harkitaan erikseen ja päätös lainan myöntämisestä tehdään aina kirjallisesti. Lainapyyntö tulee osoittaa kirjallisesti suurissa näyttelyhankkeissa viimeistään kuusi kuukautta, muutoin kolme kuukautta ennen laina-ajan alkamista. Lainoista peritään museon palveluhinnaston mukainen maksu.

Lainoihin liittyvät tiedustelut lähetetään museotoimenjohtajalle.