Alueellinen taidemuseotoiminta

Alueellinen taidemuseotoiminta

 

Alueellisiin vastuumuseotehtäviin kuuluu kuvataidetoiminnan aktivoiminen Pohjanmaan alueella. Museo neuvoo ja antaa asiantuntija-apua taiteeseen liittyvissä kysymyksissä Pohjanmaan kunnille, kulttuurilaitoksille ja yhteisöille sekä yksityisille ihmisille. Museosta saa esimerkiksi tiedonhaun neuvontaa ja tekijänoikeusneuvontaa. Museo ei palvele taideteosten tunnistus-, aitous- ja arvokysymyksissä, vaan tällaista tietoa kehotetaan etsimään luotettavista taide- ja huutokauppalähteistä.

 

Vastuumuseotehtävään kuuluvat myös julkinen taide, kuten muistomerkit, patsaat ja muistolaatat. Kohteiden kartoituksella edistetään julkisten taideteosten tuntemusta ja hyvinvointia. Kansalaisten antamat vinkit ja tieto ovat tervetulleita!

 

Vaasan kaupunki on julkaissut karttasovelluksen, joka paikantaa Vaasan muistomerkit ja patsaat kartalle. Sovelluksessa on yhteensä noin 150 patsasta ja muistomerkkiä, sekä seitsemän valmiiksi suunniteltua reittiä, joiden avulla voi tutustua eri kaupunginosien kohteisiin. Sovellukseen pääset tutustumaan tässä. Lisää resursseja Vaasan julkisista veistoksista, muistomerkeistä sekä taidekohteista löytyy Vaasa ennen ja nyt blogista sekä Rojekti X sivulta.

 

Kysy lisää aluetaidemuseotutkijalta.