Vaasan kaupungin museot ovat loppiaisena (6.1.) avoinna normaalisti

Vaasan kaupungin museot ovat normaalisti auki loppiaisena. Näyttelyiden lisäksi museoilla on opastettuja kierroksia. Museoilla on edelleen maskisuositus.

Pohjanmaan museolla on esillä Petri Ala-Maunuksen näyttely [Maisema]maalauksen historia ja utopia. Näyttely rakentuu vuoropuhelussa taidehistoriallisen maisemamaalauksen kanssa, mutta perustuu myös vuorovaikutukseen Hedmanin kokoelman kanssa. Näyttelyyn järjestetään lapsenmielisille suunnatut Kärppä-pehmolelu -opastukset 6.1. klo 12 suomeksi ja 13 ruotsiksi.

Museokatu 3, avoinna 10-17
Pääsymaksu 7,20€ / 4,80€ / museokortti. Alle 18-vuotiaat maksutta

Kuntsin modernin taiteen museolla järjestetään 6.1. opastettu kierros näyttelyyn Sääennuste tulevaisuudelle klo 15:00 suomeksi ja klo 16:00 ruotsiksi. Opastukselle otetaan ensimmäiset 9 henkilöä. Näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin, ja taiteilijat nostavat teoksissaan esille elämänmuotoja, joita usein sivuutetaan.

Sisäsatama, avoinna 11-17
Pääsymaksu 9 € / 6 € / museokortti. Alle 18-vuotiaat maksutta

Tikanojan taidekodissa on esillä näyttely Olli & Bucklan – Ehrströmien elämä ja taide. Taiteilijapari Olga Gummerus-Ehrström (1876–1938) ja Eric O. W. Ehrström (1881–1934) ovat suomalaisen taidehistorian suuria tuntemattomia ja heidän töitään esitellään monipuolisesti.

Hovioikeudenpuistikko 4, avoinna 10-17
Pääsymaksu 9€ / 6€ / museokortti. Alle 18-vuotiaat maksutta

Taidehallissa on esillä näyttely Visa Knuuttilan Hypnagogia. Näyttelyn nimi tarkoittaa valveunta, välitilaa unen ja valveen rajamailla. Kokonaisuus kiinnittää huomion monenlaisiin tapoihin, joilla heijastelemme omia sisäisiä prosessejamme ympäröivään maailmaan, ja miten kokemuksemme maailmasta heijastaa niitä takaisin.

Senaatinkatu 1D (Kaupungintalo).
Avoinna 11-17, vapaa pääsy.

Vaasan kaupungin museoilla on maskisuositus ja niissä noudatetaan ajankohtaisia turvallisuusohjeistuksia. Pidätämme oikeuden muutoksiin.