Tule kertomaan mökki- tai huvilamuistoistasi 8.1!

Pohjanmaan museon kesänäyttelynä nähdään ”Huvilaelämää – Villalivet”, joka on esillä 17.4.-30.8.2020. Näyttely esittelee Vaasan seudun ja Pohjanmaan huvilakulttuurin ja kesäasutuksen historiaa 1700-luvun lopulta nykypäivään saakka. Näyttelyssä tuodaan esiin myös elämää ja ajanviettoa huviloilla. Huvilaelämää esitellään valokuvien, kartta-aineiston ja esineistön avulla. Näyttely kootaan pääosin Pohjanmaan museon omista kokoelmista.

Näyttelyn kokoava työryhmä kerää Vaasaan ja Pohjanmaahan liittyviä huvilamuistoja, joita on mahdollista käyttää näyttelyn taustamateriaalina. Työryhmä on kiinnostunut myös alueen huvilaelämään liittyvistä valokuvista, joita se mielellään ottaa vastaan joko lainana tai lahjoituksena. Kerättävää materiaalia käytetään näyttelyprojektissa tietosuojalain sekä kuvien osalta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen mukaan.

Pohjanmaan museon kahvilassa järjestetään 8.1.2020 klo 15-17 tilaisuus, jossa yleisöllä on mahdollisuus tulla jakamaan työryhmän jäsenille huvilamuistojaan ja esittämään aiheeseen liittyviä valokuviaan. Paikalla ovat tutkija Minna Vihla, rakennustutkija Outi Orhanen, maakuntamuseotutkija Kaj Höglund, arkistoamanuenssi Kimmo Vatanen, kokoelma-assistentti Lisbeth Knif sekä amanuenssi Nina Takala.