Tutki ja opi

Tutki ja opi

 

Opetusmateriaalit

Mobiiliopas

 

Fritsin kyydissä, mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan!

Tämä mobiiliopas vie sinut paikkoihin, jotka liittyvät liikemies ja taiteen keräilijä Frithjof Tikanojan työ- tai yksityiselämään. Oppaana Frithjof Tikanojan elämään liittyviin paikkoihin ja tapahtumiin toimii Tikanojan autonkuljettaja Yrjö Sorvari. Tervetuloa aikamatkalle Frithjof Tikanojan Vaasaan!

Voit ladata sovelluksen sovelluskaupasta (Citynomadi/Nomadi) ja sovellus näyttää sijaintisi – siten voit kuunnella Yrjöä kohteissa (ei tarvitse verkkoyhteyttäkään liikkuessa) ja kuunnella, miltä Vaasa kuulosti yli sata vuotta sitten.

 

“Sävyjä 20-luvun paletilla” -näyttelyyn liittyviin tehtäviin voit tutustua täällä (på svenska nedan)

 

“Näyttämöllä”-näyttelyyn liittyviin tehtäviin voit tutustua täältä.

 

“Vers la lumière – ranskalaista taidetta Tikanojan kokoelmasta” -näyttelyyn liittyviin tehtäviin voit tutustua täältä.

 

Tikanojan taidekokoelma -matkalaukku

Museokohteisiin kulkeminen ei aina onnistu. Ratkaisuksi tähän Vaasan kaupungin museot tarjoavat lainattavaksi Museo matkalaukussa -kokonaisuuksia, joiden avulla museovierailun voi tehdä vaikkapa omassa luokkahuoneessa.

Tikanojan taidekodin matkalaukku esittelee teoksia Tikanojan taidekokoelmasta sekä tutustuttaa Tikanojan perheeseen ja heidän kotiinsa, jossa nykyään sijaitsee Tikanojan taidekoti. Kurkistetaan Fritjof Tikanojan kauppaan ja näemme, millaisia tarvikkeita kaupoissa myytiin ennen. Mukana on lisäksi kuvatunnistustehtävä ja muistipeli. Matkalaukun teoskuvat löytyvät digimuodossa täältä

Matkalaukut varataan sähköpostitse osoitteesta liisa.palomaki@vaasa.fi.

Lisätietoja Vaasan kaupungin museoiden muista Museo matkalaukussa -kokonaisuuksista löydät tietoa täältä.