Opetusmateriaalit

Opetusmateriaalit

Mobiiliopas

Fritsin kyydissä, mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan!

Tämä mobiiliopas vie sinut paikkoihin, jotka liittyvät liikemies ja taiteen keräilijä Frithjof Tikanojan työ- tai yksityiselämään. Oppaana Frithjof Tikanojan elämään liittyviin paikkoihin ja tapahtumiin toimii Tikanojan autonkuljettaja Yrjö Sorvari. Tervetuloa aikamatkalle Frithjof Tikanojan Vaasaan!

Voit ladata sovelluksen sovelluskaupasta (Citynomadi/Nomadi) ja sovellus näyttää sijaintisi. Siten voit kuunnella Yrjöä kohteissa (ei tarvitse verkkoyhteyttäkään liikkuessa) ja kuunnella, miltä kuulosti Vaasa yli sata vuotta sitten.

 

“Vers la lumière – ranskalaista taidetta Tikanojan kokoelmasta” -näyttely

Näyttelyyn liittyvin tehtäviin voit tutustua täältä ja täältä.

 

Tikanojan taidekokoelma -matkalaukku

Museokohteisiin kulkeminen ei aina onnistu. Ratkaisuksi tähän Vaasan kaupungin museot tarjoavat lainattavaksi Museo matkalaukussa -kokonaisuuksia, joiden avulla museovierailun voi tehdä vaikkapa omassa luokkahuoneessa.

Tikanojan taidekodin matkalaukku esittelee teoksia Tikanojan taidekokoelmasta sekä tutustuttaa Tikanojan perheeseen ja heidän kotiinsa, jossa nykyään sijaitsee Tikanojan taidekoti. Kurkistetaan Fritjof Tikanojan kauppaan ja näemme, millaisia tarvikkeita kaupoissa myytiin ennen. Mukana on lisäksi kuvatunnistustehtävä ja muistipeli. Matkalaukun teoskuvat löytyvät digimuodossa täältä

Matkalaukut varataan sähköpostitse osoitteesta zara.hinders@vaasa.fi.

Lisätietoja Vaasan kaupungin museoiden muista Museo matkalaukussa -kokonaisuuksista löydät tietoa täältä.