Opastukset

Opastukset

Tikanojan taidekodissa järjestetään säännöllisesti pääsymaksun hintaan sisältyviä yleisöopastuksia. Voit myös tilata opastuksen ryhmällesi. Taidekodin tarjontaan kuuluu myös maksuton, mobiililaitteeseen ladattava Frithjof Tikanojasta kertova opastus, joka kierrättää kuuntelijaa Vaasan keskustassa ja sen lähialueilla.

 

Näyttelyopastukset yleisölle

Tikanojan taidekodissa järjestetään yleisöopastuksia vaihtuviin näyttelyihin joka kuukauden kolmas sunnuntai. Suomenkielinen opastus alkaa klo 14 ja ruotsinkielinen opastus klo 13.

Katso yleisöopastusten tarkat päivämäärät tapahtumakalenterista.

Yleisöopastukset sisältyvät pääsylipun hintaan.

 

Opastukset ryhmille

Tikanojan taidekodin näyttelyihin voi tilata opastuskierroksia ryhmille suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Opastus kestää noin tunnin. Ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä. Suurempia ryhmiä varten suosittelemme varaamaan useamman opastuksen.

 

Pehmoleluopastukset

Sopivat lapsille, perheille ja lapsiryhmille. Pohjanmaan museolla opastaa pehmolelu Museokärppä, Kuntsin modernin taiteen museossa pehmolelu Yöleopardi tai Jaguaari ja Tikanojan taidekodilla pehmolelu Tessu-saksanpaimenkoira. Varaukset museoinfo@vaasa.fi

 

Opastukset päiväkoti- ja koululaisryhmille

Opastukset ovat maksuttomia vaasalaisille päiväkoti- ja kouluryhmille opettajan kanssa, muille oppilas- ja opiskelijaryhmille opastukset ovat maksullisia. Lisätietoa opettajille on koottu sivulle Koululais- ja päiväkotiryhmät.

 

Opastusten hinnat

Sisäänpääsymaksut eivät sisälly opastuksen hintaan. Katso tarkemmat hintatiedot sivulta Aukioloajat ja hinnasto.

 

Mobiiliopastus

Mobiiliopastus Fritsin kyydissä – mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan opastaa kuuntelijaa Vaasan keskustassa ja sen lähialueilla, kertoen tarinoita kaupungin historiasta. Maksuton opastuspalvelu toimii reittisovelluksena älypuhelimessa ja muissa älylaitteissa ja se on kehitetty osana Suomen museoliiton Seinätön museo -hanketta.

Opastuksen teema on kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877–1964) Vaasa. Opastuksessa historiallinen fakta yhdistyy draaman ja arkistoaineiston kautta esiin tuotaviin fiktiivisiin, kuunnelmanomaisiin kohtauksiin. Kohtaukset valottavat Tikanojan elämää varhaisista Vaasan-vuosista liike-elämän pyörteisiin ja taidekiinnostuksen syntymiseen 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

Mobiiliopastuksella kertojana toimii Frithjof Tikanojan luotettava autonkuljettaja Yrjö Sorvari, joka opastaa kuulijaa kaupungin halki. Mobiiliopastus kattaa kahdeksan kohdetta – rakennusta tai aikaisempien rakennusten sijaintipaikkoja – jotka liittyvät kauppaneuvoksen elämään Vaasassa. Kohteisiin kuuluvat Tikanojan taidekoti, Tiklaksen paita- ja pukutehdas Kauppapuistikolla, Hotelli Ernst Kirkkopuistikolla, Myntin talo Koulukadulla, Hotelli Central ja entinen liikehuoneisto Hovioikeudenpuistikolla, Vaasan tori sekä Tiklas-puisto.

Maksuttoman sovelluksen voi ladata osoitteesta: frits.citynomadi.com.

Tiedustelut: puh. +358 40 358 3831 tai museoinfo@vaasa.fi