Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Yhteys – Kontakt

elokuu 18 @ 11:00-17:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 11:00 on sunnuntai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai and lauantai, repeating until 18.8.2019

YHTEYS – KONTAKT

1.6–18.8.2019

Yhteys–Kontakt on kahden pohjoismaisen taidegraafikkoyhdistyksen yhteinen hanke. Yhteistyökumppaneina toimivat suomalainen Vaasan taidegraafikot ja ruotsalainen Östersunds Kollektiva Grafikverkstad.

Yhteistyö on osa North Cultitude 62/63 -verkoston toimintaa. Verkosto pyrkii yhdistämään samalla leveysasteella toimivia taiteilijoita, yhdistyksiä ja kollektiiveja luoden heidän välilleen innostusta yhteiseen projektitoimintaan.

Pyrkimyksenä on lisätä yhdistysten välistä yhteydenpitoa ja yhteistyötä yli rajojen. Yhteys–Kontakt -hanke koostuu kahdesta näyttelystä ja kahdesta työpajasta, jotka toteutetaan kolmen vuoden aikana vuorotellen Suomessa ja Ruotsissa.

Yhteys–Kontakt -hanke aloitettiin litografian työpajalla, joka pidettiin Vaasassa kesällä 2017. Saman vuoden syksyllä pidettiin ensimmäinen jurytetty näyttely Östersundissa Ahlbergshallenissa. Vaasan taidegraafikot tekivät vastavierailun Östersundiin serigrafian työpajaan kesällä 2018. Näyttely Vaasassa taidehallissa päättää kolmivuotisen hankkeen.

Vaasan taidehallissa nähdään myös yhdistysten välinen postikorttiprojekti. Postikorttivaihdon ideana oli luoda luonnollinen yhteys suomalaisten ja ruotsalaisten taidegraafikoiden välillä, tapa kommunikoida käyttäen graafikoille tuttuja tekniikoita. Nämä itsetehdyt ja naapurimaan kollegalle lähetetyt postikortit ovat nähtävissä Vaasan taidehallissa installaation muodossa.

Yhteys–Kontakt näyttelyn kuraattorina on toiminut taidegraafikko, läänintaiteilija Annika Dahlsten, joka on näyttelyhakemusten perusteella luonut Vaasan taidehalliin sopivan näyttelykokonaisuuden.

Näyttelyssä tullaan näkemään niin perinteistä grafiikkaa eri tekniikoin, kuin myös liikkuvaa kuvaa, veistoksia ja installaatioita.

 

Vaasan taidehallin Yhteys–Kontakt näyttelyyn valitut taiteilijat ovat:

 

Suomesta:

Cata Ahlbäck

Tuija Arina-Sundelin

Janika Herlevi

Ann-Sofi Kattilakoski

Timo Konttinen

Leif Strengell

 

Ruotsista:

Mattias Bäcklin

Ewa Carlsson

Jimmy Dahlberg

Anna Erlandsson

Cathrine Johansson

Mari Vedin Laaksonen

Tiedot

Päivämäärä:
elokuu 18
Aika:
11:00-17:00
Tapahtumaluokka: