Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

VOX DUO! – Kahdella äänellä

27.10.2018 @ 11:00 - 25.11.2018 @ 17:00

 

Sari Bremer ja Iina Heiskanen

Näyttely esittelee Sari Bremerin ja Iina Heiskasen teoksia, jotka liikkuvat teemoiltaan myyttisen ja todellisen rajamailla. Näyttelyssä Bremerin runsaat ja värikylläiset maailmat sekä Heiskasen vähäeleiset ja hiljaiset varjoteemat kulkevat rinnakkain. Ne käyvät vuoropuhelua tilassa ja luovat uusia merkityksiä.


Bremer
työskentelee pääsääntöisesti monivärisesti metalligrafiikan menetelmin. Aiheet voivat tuntua arkkityyppisiltä ja siltä, että ne merkitsisivät jotakin tiettyä asiaa ja kuitenkin jos niitä tarkastelee lähemmin kuvien merkitys ei olekaan niin ilmeinen vaan niissä esiintyvät symbolit ovatkin tuntemattomia.

Teoksissa taidokas tekninen toteutus ja runsas värikylläinen ilmaisu saavat aikaan voimakkaita tunnelmia. Teokset avaavat meille ikkunoita myyttisiin maisemiin ja tarujen maailmoihin. Katsoja voi löytää niistä loputtomasti uusia ulottuvuuksia ja tarinan juonteita, joita seurata. Vaikka työt ovat allegorisia, ne toimivat visuaalisina kokonaisuuksina eikä kuvien symboliikkaa tarvitse tulkita.


Heiskanen
käsittelee teoksissaan aikaa ja kuinka se ilmenee varjojen ja rakenteiden maailmassa. Varjojen liike ja niiden hetkellisyys ovat olleet hänen työskentelynsä keskiössä usean vuoden ajan. Iinan teokset on usein toteutettu puupiirroksina paperille ja niiden ilme on abstrakti.

Vaasan Taidehallissa esillä on uusia uniikkeja teoksia, jotka on toteutettu puupiirroksina kankaalle. Pääpaino näissä uusissa teoksissa on varjoissa arkkitehtonisissa rakenteissa ja kuinka tila pikkuhiljaa muuttuu abstraktiksi. Paperille toteutetut aiheet tuovat voimakkaampien rakenteiden rinnalle varjoja ja fragmentteja aineettomasta maailmasta, joka on läsnä tilassa rakenteiden ja esineiden välissä.

Vaasan Taidehallin näyttelyssä taiteilijoiden erilaiset maailmat kohtaavat samassa tilassa. Ne kutsuvat katsojan katsomaan maailman rakenteita ja tarinoita eri kanteilta ja näkemään sen monimuotoisuuden.

Näyttely on taiteilijoiden toinen yhteisnäyttely.

Tiedot

Alkaa:
27.10.2018 @ 11:00
Loppuu:
25.11.2018 @ 17:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Vaasan taidehalli
Senaatinkatu 1 D
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map