Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Valontaivuttajat

4.12.2021 @ 11:00-13.3.2022 @ 17:00

4.12.2021 – 13.3.2022

Valontaivuttajat on valotaidekollektiivi, joka on keskittynyt valomaalausvalokuvaukseen ja sen jatkuvaan kehittämiseen. Ydinosaamisensa valomaalauksen lisäksi ryhmä tekee valoinstallaatioita kuten projektiomäppäyksiä, valoveistoksia ja osallistavia valoteoksia. Valontaivuttajat on Suomessa valomaalausvalotaiteen pioneeriryhmä, jonka jäsenet ovat kehittäneet lukuisia ympäri maailmaa levinneitä valomaalaustekniikoita ja tyylisuuntia. Valontaivuttajien edustamat valomaalauksen tekniikat vaihtelevat kolmiulotteisia tiloja luovasta valotopografiasta valomaalausskannaukseen ja jopa muovipussin sisältä toteutettavaan maisemaskannaukseen.

Valontaivuttajat taiteilijaryhmään kuuluu: Jukka Laine, Janne Parviainen, Jani Parviainen, Hannu Huhtamo, Juha Forsander, Jenni Granqvist, Jannis Sid, Katerina Dotneboya, Lauri Laurén, Markus Lohikoski ja Olli Lehtinen.

 

Olli Lehtisen taidekuva
Kuva: Olli Lehtinen, Henkilö 1

 

Vaasan Taidehallin Valontaivuttajat -näyttelyssä esillä tulee olemaan valotaidevalokuvan laaja kirjo perinteisestä valomaalauksesta maisemaskannaukseen ja skannerilla toteutettuihin valomaalausmuotokuviin. Näyttelyssä valotaiteen skaalaa täydennetään El Wirevalokaapelista ja pleksistä toteutetuilla valoveistoksilla, interaktiivisilla video- ja valoteoksilla, sekä projection mapping -projisointitöillä.

Yläkuva: Hannu Huhtamo, Echoing

Tiedot

Alkaa:
4 joulukuun @ 11:00
Loppuu:
13.3.2022 @ 17:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Vaasan taidehalli
Senaatinkatu 1 D
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map