Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Valontaivuttajat- näyttelyn avajaiset Vaasan taidehallilla perjantaina 3. joulukuuta

3 joulukuun @ 17:00-19:00

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Vaasan taidehalliin perjantaina 3. joulukuuta 2021 klo 17–19.

 

Valontaivuttajat / Böjande ljus / Bending Light

4.12.2021-13.3.2022

 

Valontaivuttajat on valotaidekollektiivi, joka on keskittynyt valomaalausvalokuvaukseen ja sen jatkuvaan kehittämiseen. Ydinosaamisensa valomaalauksen lisäksi ryhmä tekee valoinstallaatioita kuten projektiomäppäyksiä, valoveistoksia ja osallistavia valoteoksia. Valontaivuttajat on Suomessa valomaalaustaiteen pioneeriryhmä, jonka jäsenet ovat kehittäneet lukuisia ympäri maailmaa levinneitä valomaalaustekniikoita ja tyylisuuntia. Valontaivuttajien edustamat valomaalauksen tekniikat vaihtelevat kolmiulotteisia tiloja luovasta valotopografiasta valomaalausskannaukseen ja jopa muovipussin sisältä toteutettavaan maisemaskannaukseen.

Vaasan Taidehallin Valontaivuttajat -näyttelyssä on esillä valotaidevalokuvan laaja kirjo perinteisestä valomaalauksesta maisemaskannaukseen ja skannerilla toteutettuihin valomaalausmuotokuviin. Näyttelyssä valotaiteen skaalaa täydennetään El Wirevalokaapelista ja pleksistä toteutetuilla valoveistoksilla, interaktiivisilla video- ja valoteoksilla, sekä projection mapping -projisointiteoksilla.

Valontaivuttajat taiteilijaryhmään kuuluvat: Jukka Laine, Janne Parviainen, Jani Parviainen, Hannu Huhtamo, Juha Forsander, Jenni Granqvist, Jannis Sid, Katerina Dotneboya, Lauri Laurén, Markus Lohikoski ja Olli Lehtinen.

Tiedot

Päivämäärä:
3 joulukuun
Aika:
17:00-19:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , ,