• Tämä tapahtuma on mennyt.

Tessun tila – Tikanojan kolmaskerros avautuu torstaina 19.5. klo 17.30-19

13 toukokuun @ 08:00-17:00

Tessun tila – Tikanojan kolmaskerros avautuu torstaina 19.5. klo 17.30-19

Vaasan kaupunginteattereidenjohtaja Seppo Välinen ja museotoimenjohtaja Elina Bonelius avaavat tilan.

Tilassa mehutarjoilu ja omatoiminen photobooth-kuvaus mahdollisuus selfie-tyyliin. Tila on erityisesti suunniteltu leikkimielisille ihmisille.

Tervetuloa juhlistamaan Tessun pedagogisen tilan avajaisia Tikanojan taidekotiin

torstaina 19.5. klo 17.30-19, Hovioikeudenpuistikko 4 (65100 Vaasa)

Tilaus pedagogiseen tilaan on tullut itse Tikanojan perheeltä. Tikanojat toivoivat, että taidekoti muodostuisi yhteiskunnan kulttuurikuvaa korostavaksi ja harrastuksia kohentavaksi ja täydentäväksi tilaksi.  Tämä avoin pedagogiikkatila on rakennettu yhteistyössä Vaasan kaupunginteatterin kanssa.

Ruusa ja Frithjof avioituivat 19.5.1918. Tikanojien perhe kasvoi lähes vuosittain ja kasvoi kahdeksanlapsiseksi.  Vanhempiensa tavoin lapset olivat musikaalisesti ja taiteellisesti lahjakkaita. Lastenhuoneet sijaitsivat talon kolmannessa kerroksessa, joka oli lasten omaa valtakuntaa. Myös lastenhuoneiden seiniä somistivat taideteokset.  Tikanojan perheeseen kuului oleellisesti myös Tessu-saksanpaimenkoira, jonka mukaan pedagoginen tila nimettiin.

Tikanojien tahtoa kunnioittaen jälkipolvet saavat nyt nauttia merkittävästä taideperinnöstä. Tikanoja toivoi kokoelmastaan olevan suurta iloa jälkipolville, varsinkin lapsille ja nuorille.

Lämpimästi tervetuloa!

13 toukokuun