Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Saku Soukka: Scope

17 kesäkuun @ 08:00-20 elokuun @ 17:00

Saku Soukan teoskokonaisuus Scope koostuu valokuvateoksista, readymade-installaatioista sekä videoesseestä.

Soukan valokuvat ovat vuosilta 2015–2021, ja hän on kahta lukuun ottamatta vääristänyt niitä tekoälyn avulla. Hän on valinnut joitakin kohtia kuvista ja antanut kuvankäsittelyohjelman täyttää nämä alueet uusilla pikseliyhdistelmillä. Tekoäly imitoi, tai pyrkii imitoimaan, valokuvissa näkyvää ”todellisuutta” – ikään kuin ehdottaen, että kuva voisi muuntua valitulla alueella tällaiseksi kameran tallentaman näkymän sijaan. Lopputulokset ovat usein surrealistisella tavalla vinksahtaneita tai häiriintyneitä.

Taiteilijan tekemät readymade-installaatiot puolestaan tuovat yhteen nykyihmisen käyttämiä teknisiä kommunikaatiolaitteita tai niiden osia sekä orgaanisia elementtejä kuten puunkappaleita. Soukka on työstänyt laitteita erilaisilla menetelmillä niiden alkuperäisestä käyttötarkoituksesta etäälle, yleensä silminnähden rikkinäisiksi. 

Kokonaisuuden nimikkoteos on videoessee Scope (2020). Se koostuu ohjelmoiduista valokuvista, tekstistä̈ ja musiikista. Teoksen alkupuolella ”minä” ja ”sinä” yhdistyvät, jonka jälkeen ihmismieli tuntuu olevan jokseenkin häilyvässä tilassa. Se lentelee impulsiivisesti eri maihin ja yllättää itsensä harhailussaan, suorittaa erilaisia toimia ja ajatuksia sekä vastaanottaa ja lähettää erilaisia viestejä.

Käsikirjoitus, ohjaus, valokuvaus, teksti ja leikkaus: Saku Soukka
Musiikki: Tatu Rönkkö
Ohjelmointi: Matti Hyvönen
Kesto: 23 min. 45 s.

Teoskokonaisuuden tekemistä ja esittämistä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus, Frame Contemporary Art Finland ja Suomen Kulttuurirahasto. 

 

Kuva:

Saku Soukka (2020). Rita, sarjasta Scope.

 

Tiedot

Alkaa:
17 kesäkuun @ 08:00
Loppuu:
20 elokuun @ 17:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Vaasan taidehalli
Senaatinkatu 1 D
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map