Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pimiötaiteilijat – Khronos & Topos

27 maaliskuun @ 08:00-23 huhtikuun @ 17:00

 

Tänä vuonna Vaasan taidehallissa järjestetään näyttelyitä uudenlaisella yhteistyöllä Vaasan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Ensimmäinen kulttuuripalveluiden järjestämä näyttely on Pimiötaiteilijoiden Khronos & Topos, joka esittelee analogisilla valokuvamenetelmillä tuotettuja kuvia. Näyttely pohtii ajan ja paikan välistä latautunutta suhdetta valokuvan keinoin. Fysiikan ja kemian yhteisvaikutuksesta syntyvä pimiökuva luo yhteyden sekä taiteilijan ja materiaalin välille että valokuvataiteen historiaan. Valmis teos esittää tilassa kuvailevan huomion, jonka merkitys jää lopulta katsojan tulkittavaksi.  

 Suomen Pimiötaiteilijat ry on vuonna 2016 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka säilyttää ja kehittää pimiötyöskentelyn ja -taiteen perinteitä Suomessa. Yhdistys ylläpitää Helsingissä Vallilan taiteilijatalossa Mörk-nimistä ammattitasoista mustavalkopimiötä, joka on rakennettu Suomen kulttuurirahaston apurahalla. Nykyisin yhdistyksessä on yli 90 jäsentä ja se osallistuu aktiivisesti suomalaisen valokuvataiteen kentän toimintaan. Talvella 2022 yhdistys järjestää yhdessä Suomen valokuvataiteen museon kanssa kansainvälisen analogisen valokuvan festivaalin. 

 Näyttelyn taiteilijat ovat Jenni Haili, Natalia Kopkina, Patrick Kuoppamäki, Katri Lassila ja Taru Samola. Ryhmä on muodostunut Suomen pimiötaiteilijat ry:n aktiivisista taiteilijajäsenistä. Vuodesta 2018 lähtien he ovat järjestänyt yhdessä useita ryhmänäyttelyitä, mm. Tampereen Taiteilijaseuran Taidekeskus Mältinrannassa vuonna 2020 ja Helsingin Taiteilijaseuran HAA Galleriassa vuonna 2021.  

Valokuva: Natalia Kopkina. Muotokuvatutkielma: Rautahampaat, 2019.

Tiedot

Alkaa:
27 maaliskuun @ 08:00
Loppuu:
23 huhtikuun @ 17:00
Tapahtumaluokat:
,