Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Meta Isæus-Berlin – Filosofi

2.11.2024 @ 08:00-30.3.2025 @ 17:00

Meta Isæus-Berlin Filosofi

2.11.2024–30.3.2025

 

Meta Isæus-Berlin (s. 1963) kuuluu Ruotsin keskeisimpiin nykytaiteilijoihin. Hän on edustanut Ruotsia kansanvälisesti, muun muassa Venetsian ja Istanbulin biennaaleissa. Hänen teoksiaan nähdään nyt ensimmäistä kertaa laajasti Suomessa, yksityisnäyttelyssä Filosofi, Kuntsin modernin taiteen museossa 2.11.202430.3.2025. 

Filosofi-näyttelyssä on esillä sekä varhaista tuotantoa että täysin uusia erityisesti Kuntsille valmistettuja installaatiota. Meta Isæus-Berlinin teoksissa on usein surrealistinen ja unenomainen tunnelma, joissa taiteilija samanaikaisesti häkellyttää sekä herättää mahdollisesti levottomuutta että hämmennystä. Teoksista voi myös löytää lohtua ja rauhaa. Katsojan on mahdollista osallistua Isæus-Berlinin unimaailmaan sekä teoksissa esitettyihin kysymyksiin, jotka ilmenevät suurissa veistoksellisissa installaatioissa, pronssiveistoksissa, maalauksissa ja piirustuksissa. Esimerkiksi Breakfast–teos (2020) koostuu katetusta aamiaispöydästä, klassisesta punavalkoruudullisesta pöytäliinasta ja keittiöntuoleista, jotka on sahattu kappaleiksi. Huonekalut ovat vinossa ja kokonaisuus roikkuu köysien varassa seinistä. Taiteilija ilmaisee lapsuuskodin muistoihin perustuvaa, sekä korona-ajan turhautumisesta syntynyttä vihaa ja huumoria. Aamiaispöydästä, joka on tavallisesti kodissa keskeinen, tuleekin paikka sisäisille myrskyille. 

Monet tuntevat Isæus-Berlinin hänen vaihtelevan mittakaavan ja epätavallisen sekä veistoksellisista ja epätavallisista materiaalivalinnoista koostuvista installaatioista, mutta hän työskentelee myös eri mediumeilla, joissa maalaustaide on keskeinen. Näyttelyvierailla on mahdollisuus tutustua taiteilijan niin varhaisiin kuin myöhempiin maalauksiin. 

Isæus-Berlin on valmustunut vuonna 1993 Tukholman Kuninkaallisesta taideakatemiasta ja samana vuonna hänelle myönnettiin Bonniersin suuri taidepalkinto. Venetsian ja Istanbulin biennaaleihin osallistumisen lisäksi Isæus-Berlinin teoksia on ollut esillä myös kansainvälisesti esimerkiksi Yhdyisvalloissa ja Australiassa. Isæus-Berlinin teoksia kuuluu esimerkiksi nykytaiteen museo Kiasman, Moderna Museetin, Göteborgin taidemuseon ja Malmön taidemuseon kokoelmiin. Aiemmin Isæus-Berlin on pitänyt yksityisnäyttelyitä muun muassa Prins Eugens Waldemarsudde-museossa vuonna 2019 sekä uransa puolivälissä soolonäyttelyn Liljevalchin taidehallissa vuonna 2006.  

Filosofi-näyttelyssä on esillä taiteilijan omien teosten ja näyttelyä varten erityisesti tuotettujen installaatioiden lisäksi teoksia, jotka on lainattu sekä museosta että yksityisistä kokoelmista. Näyttely on esillä ainoastaan Vaasassa. Näyttelyn on tuottanut Vaasan kaupungin museot yhteistyössä taiteilijan kanssa.  

 

 

Meta Isæus-Berlin, Breakfast, 2020. Kuva: Sofia Johansson

 

 

Meta Isæus-Berlin, Filosofi, 2022. Foto: Björn Petrén

Tiedot

Alkaa:
2.11.2024 @ 08:00
Loppuu:
30.3.2025 @ 17:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Kuntsin modernin taiteen museo
Sisäsatama
Vaasa, 65101 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
+358 40 183 0440