Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kulttuuriympäristöpäivä

syyskuu 14 @ 10:00-15:30

Lauantaina 14.9. pidetään Pohjanmaan museolla ja Hallstenin talolla kulttuuriympäristöpäivä ”Pidä huolta rakennusperinnöstä”. Päivän aikana voi tutustua ikkunoiden kunnostamiseen, ostaa vanhoja ikkunanpuitteita sekä kuunnella puheenvuoroja rakennusperinnöstä ja sen säilyttämisestä.

**
Aamupäivällä klo 10–13 on Hallstenin talon kellarissa (Pikkukatu 1, Vaasa) ilmainen Pop up -Ikkunapiste, jossa ikkunaentisöijä Saana Lind esittelee ikkunoiden kunnostamista. Myynnissä on myös vanhoja ikkunapuitteita sekä jonkin verran muuta vanhaa rakennusosaa.
Ilmainen sisäänpääsy.
**

Iltapäivällä klo 14–n. 15.30 Pohjanmaan museon ala-aulassa kuullaan puheenvuoroja rakennusperinnöstä ja sen säilyttämisestä. Esityksistä pidetään osa suomeksi ja osa ruotsiksi, ja niitä pääsee kuuntelemaan museon sisäänpääsymaksun hinnalla tai museokortilla, kahvi kuuluu hintaan.

– Sundom bygdeföreningenin puheenjohtaja Kjell Nybacka esittelee Sundomissa Söderfärdenin peltoaukean reunalla sijaitsevan vanhan mamsellituulimyllyn kunnostusprojektia.
(esitys on ruotsinkielinen)

– Anni Lehtimäki kertoo Stundarsissa käynnissä olevasta hankkeesta ”Vanhat rakennukset ja ympäristöt – kestävä voimavara Pohjanmaalle”.

– Eva Sund-Knuuttila kertoo kolmen pohjalaismaakunnan alueella toimivasta Pohjalainen rakennusperintö ry:stä.

– Tohtorikoulutettava FM Matti Mäkelän puheenvuoro käsittelee Pohjalaistaloihin liittyviä asioita ja rakennustyypin historiaa. (esitys on suomenkielinen)
**

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.

Pohjanmaan museo, museokauppa ja kahvila ovat avoinna klo 10–17.

Tiedot

Päivämäärä:
syyskuu 14
Aika:
10:00-15:30
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Pohjanmaan museo
Museokatu 3
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
+358 6 325 3800