Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Alexander Salvesen: In Visibilis V  

26 elokuun @ 11:00-29 lokakuun @ 17:00

Alexander Salvesen: In Visibilis V

26.8.–29.10.2023

 

Vaasan Taidehallissa nähtävä In Visibilis V -näyttely on järjestykseltään viides osa Alexander Salvesenin In Visibilis -otsikolla toteutettua teossarjaa.  

Näyttelysarja on monitaiteellinen neonvaloa, piirrosta, maalausta, veistosta ja videota yhdistelevä näyttelykokonaisuus, jonka punaisena lankana toimii erilaiset viivat. Näyttelyn teokset pohtivat valon, pintojen heijastusten ja jälkikuvien havaintokokemuksen kautta monimutkaista suhdettamme näkyvään ja näkymättömään maailmaan, jossa elämme.  

Salvesenin työskentelyn lähtökohtana on ollut suoran mustan viivan tekeminen valkoiselle paperille, siitä syntyneet viivapiirrokset sekä erilaiset binääriset viivakoodit. Pysty- ja vaakasuorat viivat ovat jälkiä ajasta ja liikkeestäni paperilla, ja ovat usein väkivaltaisiakin rajanvetoja eri tilojen välillä. Mustavalkoiset viivakoodit kantavat merkitystä myös eräänlaisena tietokoneiden kielenä, joka on kehitetty markkinatalouden tehostamiseen ollen samalla ihmismielelle lukukelvotonta. Binäärisyys liittyy myös keskusteluihin ihmisestä, metsästä, yleisen tekoälyn kehityksestä ja suhteestamme kiehuvaan maailmaan. Näyttelyn osana nähdään myös videoteos In Transit, joka on toteutettu yhdessä äänitaiteilija ja säveltäjä Walter Sallisen kanssa.  

Sarjan aiemmat näyttelyt ovat In Visibilis I, Galleria Saskia (Tampere, 2021), In Visibilis II, Drawing Gallery D5 (Helsinki, 2021–2022), In Visibilis III, Reflektor (Malmi, Helsinki, 2022) In Visibilis IV, Taidekeskus Ahjo, (Joensuu, 2023). 

 

Alexander Salvesen on Helsingissä asuva suomenruotsalainen kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti taiteen parissa. Salvesen hyödyntää usein teoksissaan valoa ja teokset pohjaavat värien, esineiden ja muotojen keskinäisiin suhteisiin, niiden herättämiin mielikuviin sekä havaintokokemukseen. Salvesenin työt kumpuavat usein luonnosta ja luonnonilmiöistä sekä meitä ympäröivästä poliittisesta ilmapiiristä. Teokset ottavatkin monesti vahvasti kantaa meneillään olevaan lajikatoon, ilmastokatastrofiin ja elinympäristöjen muutokseen. Hänen töitään on ollut esillä museoissa, gallerioissa ja tapahtumissa Suomessa ja ulkomailla. Salvesen toimii myös ajoittain valotaiteen kuraattorina ja visualistina esittävän taiteen kontekstissa. 

 

 Alexander Salvesen, Outokumpu II (2021), Pastelli, hiili paperille, 120 x 80 cm. Kuva: Alexander Salvesen 

Tiedot

Alkaa:
26 elokuun @ 11:00
Loppuu:
29 lokakuun @ 17:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Vaasan taidehalli
Senaatinkatu 1 D
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map