Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Glitch Art

tammikuu 9 @ 11:00 - 17:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 11:00 on sunnuntai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai and lauantai, repeating until 13.1.2019

 

Glitch Art

Näyttely Glitch Art on tietotekniikassa ja tietoliikennejärjestelmissä ilmeneviin virheisiin eli ”glitcheihin” keskittyvä taidenäyttely. Tämä uraauurtava poikkitieteellinen ja –taiteellinen näyttely yhdistelee taidetta ja tutkimusta. Näyttelyn toteutetaan yhteistyössä Kuntsin ja Vaasan yliopiston kanssa. Kuraattorina toimii Tanja Sihvonen, viestintätieteiden professoria ja digitaalisen median asiantuntija Vaasan yliopistolla.

Glitch-taiteeseen keskittyvässä näyttelyssä digitaalisia virheitä (glitchejä) ja niiden seurauksia tutkitaan niin yksilön kuin yhteiskunnankin näkökulmasta myös laajempina poliittisina kysymyksiä. Automaattinen tietojenkäsittely nähdään usein vain teknisenä asiana, vaikka digitalisaatio koskettaa jokaista meistä arkielämässä. Virheet antavat aihepiirin yllättävän tulokulman. Teknologia näyttäytyy niiden kautta inhimillisenä ja tiettyjen valintojen tuloksena syntyneenä.

Digitaalisen maailman toimintaperiatteiden ymmärtämisen lisäksi tavoite on myös valaista yleisölle tätä uutta taidemuotoa, joka ei ole esitelty Pohjoismaissa laajasti aikaisemmin.

 

Tiedot

Päivämäärä:
tammikuu 9
Aika:
11:00 - 17:00
Tapahtumaluokat:
,