Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

”En tidsresa i Brändö” -yleisöluento

helmikuu 16 @ 14:00 - 15:00

Peter Ehrström luennoi Palosaaren historiasta Vaasan taidehallissa lauantaina 16.2. klo 14-15 otsikolla ”En tidsresa i Brändö” (Aikamatka Präntööllä).

 

Ehrström kertoo Palosaaren mielenkiintoisesta historiasta ja elämästä muun muassa kuvien kautta. Esitys on ruotsinkielinen.

 

Dosentti Peter Ehrström on tutkijatohtori Åbo Akademissa ja urbaanin politiikan dosentti Vaasan yliopistossa. Hän toimii lukuvuoden 2019 aikana vierailevana professorina Hampurin yliopistossa. Ehrström on ollut pääkirjoitustoimittajana ja poliittisena toimittajana Vasbladetissa erikoistuen kaupunkikehitykseen ja –muutokseen. Hänen tohtorinväitöskirjansa ”Från bomull till kunskapsindustri” käsittelee Palosaaren pitkää kehitystä tapaustutkimuksena.

 

Hän on kirjoittanut vuonna 2005 kirjan ”Brändö – en stadsdel med själ”, joka toimi tärkeänä lähteenä myös näyttelyä ”Pariisi, Lontoo, Präntöö” tehtäessä.

Tilaisuuteen on ilmainen sisäänpääsy, mutta istumapaikkoja on rajoitetusti.

 

Esitelmä liittyy Vaasan taidehallissa esillä olevaan näyttelyyn ”Pariisi, Lontoo, Präntöö”, jossa kerrotaan Palosaaren kaupunginosan historiasta, elinkeinoista, elämästä sekä tunnetuista ja tuntemattomista palosaarelaisista. Esillä on muun muassa valokuvia, karttoja ja taidetta. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy. Vaasan taidehalli on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-17.

Tiedot

Päivämäärä:
helmikuu 16
Aika:
14:00 - 15:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Vaasan taidehalli
Senaatinkatu 1 D
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map