Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

By Nature

elokuu 13 @ 11:00-17:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 11:00 on sunnuntai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai and lauantai, repeating until 30.8.2020

22.2.–30.8.2020

By Nature esittelee monipuolisen ryhmän pohjalaisia tai alueella vaikuttavia nykytaiteilijoita. He ovat joko Pohjanmaalla syntyneitä tai tänne muuttaneita – ja alueelle juurtuneita. Taiteilija voi tuntea itsensä suomalaiseksi ja edelleen pohjalaiseksi, vaikka olisi syntynyt Kolumbiassa, Saksassa tai Romaniassa.

Luonto on näyttelyn lähtökohtana, mutta perinteisen näkökulman lisäksi teokset käsittelevät sitä, miten luonto koetaan ja tulkitaan. Kuvien lisäksi taiteilija siirtää katsojalle luonnosta muodostuvan tunnelman ja ympäristön. Ne voivat olla tiedostamattomia myös taiteilijalle itselleen.

Tiedostamaton prosessi on tärkeä osa luovan taiteilijan työtä ja vaikuttaa siihen, miten hän lähestyy luontoa luontevimmalla tavalla. Tässä leimautuvat se ilmapiiri ja ympäristö, jossa hän asuu, eli Pohjanmaalla.

Näyttelyssä keskenään tasapainoilevat näkökulmat ovat sekä puhtaasti luonto itse että taiteilijan subjektiivisesti kokema luonto. Osalle taiteilijoista luonto on kirkas lähtökohta. Toiset taiteilijat taas kokevat omat ajatuksensa ympäröivästä maailmasta tärkeimmiksi, jolloin ne toimivat myös teosten lähtökohtina.

Näyttely esittelee teoksia, joita ei aiemmin ole nähty Pohjanmaalla. Osa teoksista on toteutettu nimenomaan tähän näyttelyyn. Performanssiin pohjautuva teos valmistuu näyttelyn kuluessa ja yksi teoksista on toteutettu suoraan näyttelytilaan. Yhteiskunnallisuus ja poliittisuus sekä kauhu ovat taiteilijoiden lähtökohtia. Digitaalinen maalaus yhdistyy luonnontieteelliseen tarkkuuteen ja valokuva ja liikkuva kuva ovat olennaisia ilmaisumuotoja luonnon kuvaamisessa klassisen piirustuksen rinnalla.

Näyttelyn taiteilijat: Dragos Alexandrescu, Robert Back, Albert Braun, Moa Cederberg, John Court, Malin Franzén, Oscar Hagen, Heidi Katajamäki ja Patricia Rodas.

Tiedot

Päivämäärä:
elokuu 13
Aika:
11:00-17:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Kuntsin modernin taiteen museo
Sisäsatama
Vaasa, 65101 Suomi
Puhelin:
+358 40 183 0440