Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Benjamin Orlow – A Bright Spring Evening (Kirkas Kevätilta)

huhtikuu 10 @ 11:00-toukokuu 23 @ 17:00

10.4.-23.5.2021

Benjamin Orlowin yksityisnäyttely A Spring Bright Evening koostuu äänestä, uusista videoteoksista sekä ryhmästä keramiikka-, rauta- ja pronssiveistoksia.

Vaasan taidehallissa esilläoleva näyttely on toinen osa Orlowin käynnissä olevaa työskentelyä arkkityyppien ja kansallisen identiteetin parissa. Ensimmäinen osa oli 24 tuntia kestävä asepalveluskokemusta käsittelevä videoteos Ooppera kahdeksassa näytöksessä (2017), joka on ollut esillä muun muassa Helsingissä, Tukholmassa ja Lontoossa. Taiteilijan keskeinen lähtökohta kansallisen identiteetin ja sen arkkityyppien tutkimiseen on ollut populismin esiinnousu ja sen puitteissa tapahtuva jako ”meihin” ja ”ulkopuolisiin”.

A Spring Bright Evening on syntynyt yhteistyössä Åbo Akademin vuonna 1937 perustetun Brahe Djäknar -kuoron sekä säveltäjä Martin Segerstrålen kanssa. Vaasan taidehalliin astuessa Brahe Djäknarin kuorolaulu tulee ensimmäisenä kävijää vastaan. Kuorolla on vahvat perinteet sekä näkyvä asema niin Turussa kuin laajemmin suomenruotsalaisessa kulttuurissa. Kuoron jäsenyyteen liittyy keskeisesti erilaisten etikettisääntöjen oppiminen: miten käyttäydytään, miten kilistetään laseja, miten syödään. Sekä laulu että ryhmän sisäiset etikettisäännöt toimivat yhteenkuuluvuuden indikaattoreina. Yhteenkuuluvuutta määrittää kuitenkin opitun lisäksi myös esimerkiksi perhetausta ja koulutustaso.

Videoteos on tekstitetty englanniksi, jotta eri yleisöt voivat kokea suomenruotsalaiselle väestölle tuttujen ja nostalgisten laulujen tekstit ja kertomukset. Orlow kiinnittää huomiomme menneiden aikojen arkkityyppeihin: ovatko ne yhä relevantteja tänä päivänä? Miten ne muodostavat kuvaamme yhteiskunnasta? Entä onko mahdollista luoda uusia perinteitä, jotka eriyttämisen sijaan toisivatkin yhteen erilaisia ryhmiä?

Benjamin Orlow (s. 1984) on Turussa syntynyt taiteilija, joka asuu ja työskentelee Lontoossa. Hänen teoksensa käsittelevät usein identiteettiä ja sen suhdetta ympäristöömme ja historiaan. Orlowin teoksia on ollut esillä mm. Lontoossa, Glasgow’ssa, Pariisissa, Wienissä, São Paulossa, Los Angelesissa, New Yorkissa, Tukholmassa ja Chongqingissa.

Tiedot

Alkaa:
huhtikuu 10 @ 11:00
Loppuu:
toukokuu 23 @ 17:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Vaasan taidehalli
Senaatinkatu 1 D
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map