Vissa av museernas sommarutställningar skjuts fram till nästa år

Vissa av museernas sommarutställningar skjuts fram till nästa år

Vasa stads museer är stängda fram till 13.5.2020 för att förhindra spridningen av coronaviruset enligt de begränsningsåtgärder som regeringen utfärdat. På grund av det här skjuts en del av sommarens utställningar fram till år 2021.

De utställningar som flyttas fram är en jubileumsutställning som presenterar Kuntsis samling och Huvilaelämää – Villaliv som planerats i Österbottens museum.

Av utställningarna i Konsthallen senareläggs Jan-Erik Anderssons utställning så att den visas i Österbottens museum på nästa års sida. Också för Filmverkstadens 10-årsjubileumsutställning utlovas ändringar.

Utställningarna förbereds dock så att de kan läggas fram enligt den planerade tidtabellen. Museet meddelar de nya datumen senare som en del av utställningsprogrammet år 2021.

I enlighet med det nuvarande utställningsprogrammet skulle sommarutställningarna i Tikanojas konsthem ännu genomföras. Det är Poppelgränd och andra verk ur Emil Aaltonens samling som presenterar verk från den finländska konstens guldålder samt fotoutställningen Hemma hos samlaren som sammanställts om samlare från Vasa.

Då museerna får tillstånd att öppna sina dörrar, fortsätter utställningen By Nature som iakttar naturen genom nutidskonsten på Kuntsis museum för modern konst. Även Österbottens museum och Gamla Vasa museum skulle vara öppna.