Trevliga vändagsaktiviteter vid Vasa stads muséer!

På vändagen, söndagen 14.2 är det fritt inträde till Tikanojas konsthem! Utställningen Olli och Bucklan – Paret Ehrströms liv och konst presenterar mångsidigheten i Ehrströmarnas produktion. En del av pappersverken i utställningen byts ut i mitten av februari, men ännu finns tid att se ”första dukningen”.

 

Väderprognos för framtiden vid Kuntsis museum för modern konst stänger söndagen 14.2. Ännu hinner man se utställningen med sitt aktuella ämne, som tidigare visats på Kiasma samt i Nordiska paviljongen på Venedigbiennalen 2019. Vändagen till ära får man två biljetter till priset av en! (Normalt inträde 9€/6€ och fritt inträde för besökare under 18 år)

 

Söndagen 14.2 ges öppna visningar i utställningen Vasa 400 vid Österbottens museum. På svenska kl. 13 och på finska kl. 14. Visningen behandlar Vasa stads historia och det finns plats för nio deltagare, först till kvarn. Fram till och med 18.2 är inträdet till Österbottens museum nedsatt med halva priset (4,5€ / 3€ och fritt inträde för besökare under 18 år) och vändagen till ära går man in två till priset av en! Tillsammans med vännen kan man sedan dricka vändagskaffe i muséets kafé, kanske med en hallon-vitchoklad-moussebakelse till, till priset á 5€ (kaffe/te + bakelse).

 

Kom ihåg att det alltid är fritt inträde till Vasa konsthall! Till och med 14.3 kan man se Visa Knuutilas utställning Hypnagogia, med videor och foton.

 

Under hela vändagsveckan kan du glädja seniorer med vykort! Vid Österbottens museum, Tikanojas konsthem, Vasa konsthall och Kuntsis museum för modern konst finns 9-14.2 vykort som man kan skriva hälsningar till seniorerna på. Muséet skickar korten vidare till serviceboenden.

 

Vid muséerna följer vi de aktuella säkerhetsanvisningarna. Besökarna uppmanas använda ansiktsmask och iaktta säkerhetsavstånden under visningar. Även muséets personal använder ansiktsmask. Vi förbehåller oss rätten till ändringar.