Läromedel

I den här mobilguiden får du följa med till platser som affärsmannen och konstsamlaren Frithjof Tikanoja hade en professionell eller personlig anknytning till. Det är Tikanojas chaufför, Yrjö Sorvari, som berättar om platserna och händelserna i Frithjof Tikanojas liv. Välkommen med på en tidsresa genom Frithjof Tikanojas Vasa!

Du kan ladda ner appen (Citynomadi/Nomadi) från en appbutik och den visar din position. Sedan kan du lyssna på Yrjö som berättar om olika platser och höra hur Vasa lät för hundra år sedan. Du behöver inte ha täckning när du rör dig.

Uppgifter som hör till “Nyanser på 20-talspaletten” hittar här (på finska och på svenska)

 

Uppgifter som hör till “På scenen” hittar här.

 

Tikanojas konstsamling

Ibland går det inte att ta med sig gruppen på besök till något av stadens muséer, och för att lösa det problemet erbjuder Vasa stads museer Museet i en kappsäck-paket till utlåning. Med deras hjälp kan man göra ett museibesök t.ex. i klassrummet.

Med hjälp av den Tikanojas konstsamlings kappsäcken kan man bekanta sig med verk ur Tikanojas konstsamling samt med familjen Tikanoja och deras hem. Vi får veta att Frithjof Tikanoja hade en butik och vad som såldes i den. Dessutom: bildigenkänningsuppgift och memory.

Kappsäckarna bokas via e-post till adressen zara.hinders@vaasa.fi.

Mer information om resten av Vasa stads museikappsäckar finns här.