Elev- och daghemsgrupper

Elev- och daghemsgrupper

 

Välkommen på konstutställning!

På Tikanojas konsthem kan du med din grupp besöka olika slags konstutställningar året om. Man kan bekanta sig med utställningen på en guidad tur, men läraren kan också själv gå runt på utställningen med sin klass. Tips för planeringen av besöket hittar du på sidan Information för besökande elevgrupper.

Lärare som förbereder en lektion kommer in på museet gratis.  För lärare är inträdet fritt i samband med undervisningsgruppen. Guidningarna är avgiftsfria för daghems- och skolgrupper från Vasa, för andra elev- och studerandegrupper är guidningen avgiftsbelagd. Se närmare prisuppgifter på sidan Öppethållningstider och priser.

Vi önskar er givande stunder med konsten!

Ersättning för resekostnader

Skolor och daghem i Vasa som vill besöka Tikanojas konsthem kan ansöka om rese-ersättning från föreningen Tikanojas konsthems vänner. Anvisningar för detta finns här.

 

Pedagogisk verksamhet

För daghems- och skolgrupper ordnas i samband med utställningarna pedagogisk verksamhet i form av pedagogiska veckor. Under den pedagogiska veckan får eleverna under guidning bekanta sig med utställningen som för tillfället visas. Dessutom kan för grupper ordnas till exempel workshopar, dramaguidning, detektivturer eller guidningar i form av spel. Under de pedagogiska veckorna skräddarsys guidningarna med tanke på åldersgrupp och enligt utställningens innehåll och tema. Tilläggsinformation om det kommande programmet får du av museipedagogen eller genom att skriva in dig på lärarnas e-postlista.

 

Lärarinfo och e-postlista

Vasa stads museer organiserar två gånger per år ett Lärarinfo, där vi berättar om aktuella utställningar och om museets kommande program. Också via museets e-postlista för lärare sänds information om evenemang och om det pedagogiska programmet. Om du inte ännu får post i ditt namn, skicka dina uppgifter per e-post till museipedagogen.