Guidningar

Guidningar

På Österbottens museum ordnas regelbundet publikguidningar som ingår i priset för inträdesbiljetten. Du kan också beställa en guidning för din grupp.

Utställningsguidningar för publik

På Österbottens museum ordnas guidade rundturer på de växlande utställningarna den andra söndagen i varje månad. Den svenskspråkiga guidningen börjar kl. 13.00 och den finskspråkiga kl. 14.00. Kolla upp närmare datum för de öppna publikguidningarna i kalendern. Publikguidningarna är öppna för alla och de ingår i inträdesbiljettens pris.

Guidningar för grupper

På Österbottens museum kan du beställa guidade rundturer för grupper. På en guidad rundtur bekantar man sig med en utställning under ledning av en museiguide. För museets växlande utställningar och basutställningarna kan man beställa guidning på finska, svenska och engelska. Gruppens maximistorlek är 25 personer.

Guidningar för daghems- och skolgrupper

Guidningarna är avgiftsfria för daghems- och skolgrupper från Vasa i sällskap med lärare, för andra skol- och studerandegrupper är guidningarna avgiftsbelagda. Tilläggsinformation för lärarna har samlats på sidan Skol- och daghemsgrupper.

Guidningarnas pris

Inträdesavgifterna ingår inte i guidningarnas pris. Kolla upp priser för guidningar och inträdesavgifter på sidan Öppethållningstider och priser.

Specialguidningar

På beställning ordnas också specialguidningar på finska, svenska eller engelska enligt kundens önskemål. Om specialguidningar bör man alltid avtala på förhand. Tillhanda finns också guidningar på lättförståeligt språk och bildtolkade guidningar.

Specialguidningens pris beror på guidningens tema och längd.

 

Prisinformation och bokningar från museets info, tfn 06-325 3800, eller e-post museoinfo@vaasa.fi.

 

Escape room – Stadsläkarens lönngömma

Ett escape room går ut på att ett lag av spelare ska hitta ledtrådar och lösa uppgifter på tid. I just det här fallet befinner vi oss på Österbottens museum, vi har förflyttat oss bakåt i tiden till när muséets grundare fortfarande bodde i byggnaden och smyger runt i deras bostad.

Spelet kan bokas via Österbottens museums info (museoinfo@vaasa.fi, +358 6 325 3800) och kostar 60€ för ett lag. Max antal deltagare: 8.