Museerna håller öppet under Konstens natt 6.8

Under Konstens natt torsdagen den 6 augusti 2020 är det fritt inträde till Vasa stads museer kl. 15–22. På gården till Tikanojas konsthem blir det en ljusinstallation. 

 

Av Vasa stads museer har Tikanojas konsthem, Kuntsi museum för modern konst och Österbottens museum öppet. Inträdet är fritt. 

 

På grund av en längre öppettid öppnar museerna sina dörrar för allmänheten undantagsvis kl. 15 torsdagen den 6 augusti. 

 

De traditionella guidade rundturerna uteblir i år men på plats finns diskussionsguider som berättar om de aktuella utställningarna. På museerna utlovas även museijakt. 

 

– Museijakten där man på egen hand letar efter föremål i utställningarna lämpar sig för i synnerhet barnfamiljer. Dessutom väntar en liten belöning på dem som klarar uppgiften, tipsar tf chefen för publikarbete Liisa Palomäki. 

 

Program också utanför museerna 

 

På gården till Österbottens museum finns lekutrustning för utelekar, en käpphästbana och asfaltskritor. Asfaltsteckning utlovas även utanför Kuntsis museum för modern konst. 

 

I trädgården bakom Tikanojas konsthem finns en ljusinstallation av Aija Valtonen-Loukko och Nina Sivén. Verket lyser i den skymmande augustikvällen hela kvällen och natten. 

 

Caféet på Österbottens museum säljer söta och salta läckerheter. För barn finns det bilder att färglägga. På caféet på Kuntsi finns en basar för billiga fynd bland museiprodukter kl. 15–21. 

 

Aktuell information om programmet under Konstens natt uppdateras på webbplatsen för Vasa stads museer https://vasastadsmuseer.fi/ och på museernas kanaler i sociala medier. 

 

För mer information, kontaktatf chefen för publikarbete Liisa Palomäki, Vasa stads museer, tfn 040 357 97 14, liisa.palomaki@vaasa.fi