Mjukisleksaker övernattar på museet och besöker teatern

På Kuntsi museum för modern konst ordnas under hösten äventyrsguidningar med mjukisleksaker riktade till barn i Jaguarens och Nattleopardens sällskap. Fredag 10.9 kan man lämna sin mjukisleksak på museet för att övernatta. Efter äventyrsguidningen finns det möjlighet att besöka Vaasan kaupunginteatteri för att se en barnpjäs.

Du kan komma med din mjukisleksak för att titta på fotoutställningen Erik Johansson: Places beyond på Kuntsi museum för modern konst. Efter äventyrsguidningen kan mjukisleksaken följa med till Vaasan kaupunginteatteri för att titta på pjäsen Bapsilarometri 2021.

Fredag 10.9 bjuder mjukisleksakerna Jaguaren och Nattleoparden in trevliga mjukisleksaker för övernattning. Följande vecka kan du på museets Facebook-sida se foton över hur natten har gått.

– Den allra käraste sömnkompisen behöver du inte ta med dig, men någon mjukisleksak kanske vill uppleva en natt på museet. Till mjukisleksakerna kan du ta med en säng eller ett täcke hemifrån för övernattningen och museets personal tar upp noggranna uppgifter om mjukisleksaken för att kunna sköta sömnkompisen på rätt sätt, säger tf publikarbetschef Liisa Palomäki från Vasa stads museer.

Äventyrsguidningar med Nattleoparden eller Jaguaren på museet och pjäs på teatern

– 10.9 Äventyrsguidning kl. 15 på svenska och kl. 16 på finska på Kuntsi museum för modern konst. Efter äventyret finns det möjlighet för mjukisleksaken att stanna kvar för övernattning på museet! Mjukisleksakerna kan hämtas hem följande dag (lördag 11.9) efter kl. 11.

– lö 11.9 Äventyrsguidning kl. 11 på svenska och kl. 11.30 på finska på Kuntsi museum för modern konst och pjäsen Bapsilarometri 2021 kl. 13 och 18 på Vaasan kaupunginteatteri.

 

– lö 23.10 Äventyrsguidning kl. 13 på svenska och kl. 14 på finska på Kuntsi museum för modern konst och pjäsen Bapsilarometri 2021 kl. 18 på Vaasan kaupunginteatteri.

Utöver det här ordnas tisdag 28.9 Museihermelinens djursagolässtund för mjukisleksaker och deras ägare på Österbottens museum kl. 14 på svenska och kl. 15 på finska.

Genom att visa teaterbiljetten till Bapsilarometri 2021 på museet får vuxna 1 € rabatt på inträdesbiljetten till Kuntsi museum för modern konst under ovan nämnda dagar (personer under 18 år har alltid gratis inträde till alla stadens museer). Genom att visa inträdesbiljettsmuseidekalen på teatern i samband med biljettköpet, får vuxna och barn teaterbiljett till pjäsen Bapsiolarometri till priset 13 €/person (norm. 18 €/16 €).

Mer information:

Museer: Liisa Palomäki, tf. Publikarbetschef Vasa stads museer tfn. 040 357 9714 liisa.palomaki@vaasa.fi

Vaasan kaupunginteatteri: Mari Omars, Försäljningschef Vaasan kaupunginteatteri, tfn. 040 703 7714, mari.omars@vaasa.fi