Minikonstnärerna

Minikonstnärerna

Kuntsis Minikonstnärer är en konstklubb riktad till 4-6-åringar, där man under ledning av museipedagogen bekantar sig med utställningar och lär sig att skapa konst på ett sätt som är lätt att ta till sig. Minikonstnärerna möts i Studion, som erbjuder ostörda utrymmen att arbeta i under handledning i Kuntsis museum för modern konst.

***

Till konstklubbarna kan man anmäla sig fram till 1.9.2020 på adressen https://market.vaasa.fi/

MINI-konstnärerna träffas en gång i månaden på lördagar kl. 15-16. Under läsåret 2020-2021 ordnas 9 träffar: 5.9, 3.10, 7.11, 5.12, 9.1, 6.2, 6.3, 3.4 och 8.5. 

Båda klubbarna hålls i Kuntsis Studio, där barnen i lugn och ro och under handledning får lära sig. Konstklubbens läsårsavgift är 70 €/deltagare. 

 

Läsåret 2020-2021

5.9                 Rönnbärshimlar

3.10               Vi bekantar oss med utställningen Väderprognos för framtiden och gör egna verk inspirerade av den.

7.11                Vi bekantar oss med Petri Ala-Maunus-utställningen och gör egna landskap i collageteknik. OBS! Vi träffas på Österbottens museum

5.12               Folie-skulpturer

9.1                 Akvarellmåleri och färglära

6.2                 Pastellteckning, gör ett porträtt av en leksak.

6.3                 Vi bekantar oss med utställningen I goda händer och gör armband. OBS! Vi träffas på Österbottens museum

3.4                 Vi arbetar med gips

8.5                 Vi bekantar oss med Erik Johansson-utställningen och illustrerar en egen berättelse

 

***

Vem kan anmäla sig?

Till Minikonstnärerna kan 4-6-åriga barn som är intresserade av att skapa konst anmäla sig. Klubben har förhandsanmälning och i gruppen ryms 10 deltagare. Gruppen är tvåspråkig.

Vad kostar klubben?

Medlem i konstklubben blir man när man betalat läsårsavgiften på 70 € (höst/vår), som förutom handledning också inkluderar allt undervisningsmaterial.

Vad gör man i klubben?

I klubben har barnen en möjlighet att bekanta sig med museet, utställningarna och med sina egna konstnärliga färdigheter. I klubben ordnas workshopar och guidade rundturer och man bekantar sig på ett roligt sätt med olika tekniker och material.

Hur många gånger träffas minikonstnärerna?

Ett nytt läsår börjar i september och fortsätter ända till maj. Minikonstnärerna samlas en gång per månad under den första veckans lördag kl. 15-16. Under läsåret ordnas 9 träffar.

Vem leder klubben?

Konstklubben leds av tf museipedagogen Zara Hinders.

Fråga mera om programmet eller om klubbens verksamhet: zara.hinders(a)vaasa.fi .

Bekanta dig också med våra andra klubbar som riktar sig till barn:

Kuntsis Xs-konstnärer är en konstklubb som riktar sig till 7-12-åriga barn.