Fritt museiinträde för studerande 7.10!

För att fira den begynnande hösten erbjuder Vasa stads museer gratis inträde för studerande onsdagen den 7 oktober 2020 till Kuntsis museum för modern konst (Inre hamnen) och en guidad rundvandring i den nya utställningen Väderprognos för framtiden. Förmånen får man genom att visa upp studiekortet.

 

Utställningen Väderprognos för framtiden behandlar människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter kringskär möjligheterna att leva på jorden. Utställningen, som har visats vid Biennalen i Venedig och på museet för nutidskonst Kiasma i Helsingfors, kan i höst ses på Kuntsis museum för modern konst i Vasa under tiden 23.9.2020–14.2.2021. Utställningen är ett samarbete med Kiasma.

 

Kuntsis museum för modern konst har öppet kl. 11–17. De guidade rundvandringarna görs kl. 15 på finska och kl. 16 på svenska. På en rundvandring ryms cirka 20 deltagare med.

 

Blev du intresserad? Samla ihop en grupp och kom tillsammans och bekanta er med ett aktuellt tema! Ni kan komma på guidning eller vandra på egen hand genom utställningen. Du är välkommen även ensam!

 

Evenemanget är en del av den riksomfattande veckan Lär dig på museet 6–9.10.