Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Böjande ljus

4.12.2021 @ 11:00-13.3.2022 @ 17:00

4.12.2021-13.3.2022

Böjande ljus är ett kollektiv för ljuskonst som har koncentrerat sig på ljusmålningsfotografering och det fortsatta utvecklandet av den. Förutom sin kärnkompetens, ljusmåleriet gör gruppen ljusinstallationer såsom projektionskartläggning, ljusskulpturer och interaktiva ljusverk. Böjande ljus är inom ljusmålningsljuskonsten i Finland en pionjärgrupp vars medlemmar har utvecklat ett flertal ljusmålningstekniker och stilriktningar som har spritt sig över världen. Ljusmålningsteknikerna som Böjande ljus representerar växlar från ljustopografi som skapar tredimensionella rum till ljusmålningsskanning och till och med landskapsskanning som förverkligas inifrån en plastpåse.

Böjande ljus konstnärsgruppen tillhör: Jukka Laine, Janne Parviainen, Jani Parviainen, Hannu Huhtamo, Juha Forsander, Jenni Granqvist, Jannis Sid, Katerina Dotneboya, Lauri Laurén, Markus Lohikoski och Olli Lehtinen.

 

Bild: Olli Lehtinen, Henkilö 1

 

På utställningen Böjande ljus på Vasa konsthall kommer ett brett spektrum av ljuskonstfotografi att finnas utställt, från traditionell ljusmålning till landskapsskanning och ljusmålningsporträtt som har förverkligats med hjälp av skanning. I utställningen kompletteras ljuskonstskalan med ljusskulpturer som har skapats av en El Wireljuskabel och av plexi, interaktiva video- och ljusverk samt projektionskartläggningsarbeten.

Övre bild: Hannu Huhtamo, Echoing

Detaljer

Börjar:
december 4 @ 11:00
Slutar:
13.3.2022 @ 17:00
Evenemang Kategorier:
, ,

Plats

Vasa Konsthall
Senaatinkatu 1 D
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map