Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Ungas museiråd 2023

februari 10 @ 08:00-17:00

Museirådet är avsedd för ungdomar eller de som känner sig unga,lägsta åldersgräns är 13 år. Museirådet samarbetar med Vasa stads museer och ungdomsservice.

Syftet med rådet är att utveckla museernas verksamhet och utvärderingen av utställningar samt att introducera unga för kultur och att kunna påverka evenemangsutbudet. Vi hoppas få nya deltagare, deltagandet händer genom att skicka epost antingen till musepedagogen Liisa Palomäki (liisa.palomaki@vaasa.fi) eller ungdomsinformatören Satu Martikainen (satu.martikainen@vaasa.fi). Vi räknade deltagare och åldrar i system.

Vi försöker organisera möten på båda inhemska språken (finska och svenska) och vi försöker hålla schemat flexibla, så det är okej om du inte hinner till museet i tid. Varje gång försöker vi bjuda på kaffe eller te till deltagarna.

 

Vårsäsongens möten:

 

17.2. Fredag kl. 15.00-17.00

På Österbottens museum

Låt oss bekanta oss med den föränderliga utställningen “Vi har en dröm” och nya Terranova och fundera på hur man kan få unga människor att entusiasmera över utställningen och vilken typ av evenemang som skulle passa Österbottens museum.

 

17.3. Fredag kl. 15.00-17.00

Kuntsi museum för modern konst

En ny utställning har öppnat i kommunen, som ännu inte har offentliggjorts för allmänheten. Låt oss fundera på hur man kan närma sig samtidskonst och varför det är så svårt för de flesta.

 

21.4. Fredag kl. 15.00-17.00

Tikanoja eller Österbottens museum

 

Plats och program kommer att avslöjas närmare, beroende på utställningsschemat

 

19.5. Fredag kl. 15.00-17.00

Plats och program kommer att avslöjas närmare, beroende på utställningsschemat

 

Juni

Picknick antingen på gården till Gamla Vasa museum eller på gården till Tikanoja konsthem

  

Verksamheten kommer att fortsätta i september 2023

Detaljer

Datum:
februari 10
Tid:
08:00-17:00