Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Saku Soukka: Scope

juni 17 @ 08:00-augusti 20 @ 17:00

Saku Soukkas Scope består av fotobaserade verk, en readymade-installation och en videoessä.  

Soukkas fotografier är från 2015–2020. Alla förutom två har förvrängts med hjälp av artificiell intelligens. Med ett verktyg har utvalda områden i fotografierna fyllts med nya pixelkombinationer som försöker imitera fotografiernas ”verklighet”— som om tekniken föreslår att bilden i det utvalda området kunde förvandlas till något annat än den i kameran fångade bilden. Resultaten är ofta på ett surrealistiskt sätt förvridna eller rubbade. 

Installationerna av readymade-föremål för samman de av nutidsmänniskan använda tekniska kommunikationsmaskiner eller deras delar, samt organiska element som träbitar. Genom olika metoder har den tekniska utrustningen modifierats så att deras ursprungliga funktion har förskjutits, och upplevs oftast trasig.  

Utställningens titelverk är videoessän Scope (2020). Den består av programmerade fotografier, text och musik. I verkets början smälter ”jag” och ”du” samman, varefter det mänskliga sinnet upplevs vara i ett flyktigt stadium. Det flyger impulsivt till olika länder, irrar omkring och även överraskar sig självt. Det genomför olika akter och tankar, och sänder samtidigt ut och mottar olika meddelanden. 

 

Manus, regi, foto, text, editering: Saku Soukka  

Musik: Tatu Rönkkö   

Programmering: Matti Hyvönen  

Längd: 23 min. 45 sek.  

 

Skapandet och presentationen av utställningshelheten har fått stöd av Centret för Konstfrämjandet i Finland (Taike), AVEK, Frame Contemporary Art Finland och Finska Kulturfonden. 

 

Bild:

Saku Soukka (2020). Rita, av serien Scope.

Detaljer

Start:
juni 17 @ 08:00
Slutar:
augusti 20 @ 17:00
Evenemang Kategorier:
, ,

Plats

Vasa Konsthall
Senaatinkatu 1 D
Vaasa, 65100 Suomi
+ Google Map