Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fotoutställningen Promenad i Pärnu

augusti 11 @ 08:00-september 11 @ 17:00

Fotoutställningen Promenad i Pärnu- Jalutuskäik Pärnus visas upphängd mot gatan på planket kring trädgården vid Tikanojas konsthem från och med Konstens natt torsdagen 11.8.2022.

Officiell vernissage för utställningen hålls i konsthemmets trädgård kl. 17.30 på Konstens natt. Utställningen öppnas av Christina Knookala, Vasa stads bildningsdirektör. Fotografen Andres Adamson från Pärnu deltar själv i vernissagen och berättar om sina fotografier.

Utställningen visas minst en månad, den går alltså att se åtminstone till och med 11.9. Eventuellt fortsätter den längre fram på hösten, men det beror på hur bra fotografierna klarar sig utomhus.

Promenad i Pärnu är en fortsättning på fotoutställningen Jalutuskäik Vaasas (Promenad i Vasa), en friluftsutställningen som öppnade i Vasa-parken (Vaasa park) i Pärnu i december förra året. Pärnus stadsdirektör Romek Kosenkranius öppnade utställningen under festliga former på Finlands nantionaldag 6.12.2021. I vernissagen deltog förutom representanter för Pärnu stad i Pärnu bosatta finländare och vasabor, estländska ingrer och finlandsvänner. Utställningen i Pärnu anordnades på begäran från Pärnus stadsförvaltning för att fira 65 år av samarbete städerna emellan.

Detaljer

Start:
augusti 11 @ 08:00
Slutar:
september 11 @ 17:00