Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

oktober 29 @ 14:00-15:00

Alexander Salvesen: In Visibilis V 26.8-29.10.2023

 

Utställningen visas för sista veckan, passa på!

 

Artist talk sö 29.10 kl. 14.

Konstnären berättar som sina verk och sitt arbetssätt.

 

In Visibilis V är den femte utställningen i Alexander Salvesens serie med samma titel.

 

Utställningsserien är en tvärkonstnärlig utställning som kombinerar neonljus, teckning, måleri, skulptur och video. Utställningens verk bygger på olika typer av linjer och undersöker vår komplexa relation till den synliga och osynliga världen vi lever i, genom att förmedla ljus, reflektioner och efterbilder på ytor.

 

Salvesens process börjar med ett svart streck på det vita pappret. Utifrån den första linjen utvecklas en komplex historia av streck i olika formationer av streckkoder. De vertikala och horisontella linjerna bär spår av tiden och rörelser på pappret. De är våldsamma gränsdragningar mellan ytor och rum. De svartvita binära streckkoderna bär också betydelse som datorernas och teknikens språk, som utvecklats för att effektivisera marknadskapitalismen och utvecklingen men som samtidigt är helt oläslig för oss människor. Binäriteterna hänger också ihop med diskussionerna om människan, skogen, utvecklingen av artificiell generell intelligens och vår relation till en kokande värld. Som en del av utställningen ses också videoverket In Transit, som är skapat i samarbete med ljudkonstnären och kompositören Walter Sallinen.

 

Seriens tidigare utställningar är In Visibilis I, Galleria Saskia (Tammerfors, 2021), In Visibilis II, Drawing Gallery D5, (Helsingfors, 2021–2022), In Visibilis III, Reflektor Malmi (Helsingfors, 2022), In Visibilis IV, Taidekeskus Ahjo (Joensuu, 2023).

 

Bild: Une forêt inestimable, 2021. Foto: Alexander Salvesen

Detaljer

Datum:
oktober 29
Tid:
14:00-15:00