Erik Johanssons utställning publiksuccé i Vasa.

Erik Johanssons utställning med magiska och överraskande stora fotografier har fått fart på besökarna i Vasa. Utställningen har redan hunnits se av över 9 200 besökare. Den visas ännu på Kuntsi museum för modern konst fram till 24.10. Under utställningens sista vecka ordnas Artist Talk med konstnären 23.10.

Den svenska konstnären Erik Johanssons fotoutställning Places beyond, som visas för första gången i Finland, har varit en publiksuccé på Kuntsi museum för modern konst.

I andra våningen visas cirka 40 stora fotografiska verk och installationer, vars teman rör sig i havs- och kustlandskap, lantliga idyller och optiska synvillor som verkar föra in betraktaren i andra verkligheter.

Konstnären har skapat stora fotografiska verk med visuella omöjligheter, vilka förvillar betraktaren med en surrealistisk illusion. Holländaren M.C. Eschers omöjligheter, svenska bokillustratörer och surrealism utmanar vad vi ser i fotografierna. Elementen som förenas med montageteknik gör betraktaren häpen.

Hittills har 9 249 besökare sett utställningen. Utställningen har intresserat en bred publik runtom i Finland.

–Konstnärens verk är efterfrågade globalt. I nuläget visas hans fotografier exempelvis i Korea.  Den finländska allmänheten har nu en utmärkt möjlighet att ännu under några veckor se den omfattande separatutställningen på Kuntsi, uppmanar utställningschef Maaria Salo från Vasa stads museer.

Konstnären berättar om sitt arbete 23.10

På Kuntsi museum för modern konst ordnas under utställningens sista vecka Artist Talk med konstnären Erik Johansson. Konstnären berättar för publiken om sitt arbete lördag 23.10 kl. 14 på svenska och kl. 15 på engelska.

–I responsen från publiken tackas det bland annat för en lugnande och oförglömlig upplevelse framför fotografierna, säger tf. chef för publikarbete Liisa Palomäki.

Utställningen har visats på Kuntsi museum för modern konst sedan 12.6.2021 och tar slut 24.10.2021.