Aftonmuseum 23.2 – kom och träffa fotografen Albert Wiking och fredsarbetaren Elina Viitasaari i utställningen We Have A Dream vid Österbottens museum

Albert Wiking är initiativtagare till projektet We Have A Dream – om mod medmänsklighet och människans rättigheter. Wiking har tillsammans med Oscar Edlund träffat hundratals aktivister, artister, föreningsaktiva, politiker, journalister och andra, som arbetar med mänskliga rättigheter, och dokumenterat deras arbete och livsöden med ett porträtt och en intervju. Dessa har sammanställts till en vandringsutställning och en bok som man kan bekanta sig med vid Österbottens museum.

Elina Viitasaari är verksam inom UN Women i Finland, representant för FN i Center for Global Nonkilling, och vinnare av Minna-priset till Minna Canths minne för sitt långa arbete med att stoppa våld mot kvinnor. Vid Österbottens museum kommer hon att prata om hur man löser konflikter utan våld, och hur man själv som enskild människa kan påverka och göra skillnad även globalt.

 

Torsdagen 23.2 håller Österbottens museum öppet till kl. 20 och det finns möjlighet att delta i följande program:

Kl. 18: Albert Wiking berättar mer om personerna som presenteras i utställningen We Have A Dream, och arbetet med att samla ihop deras berättelser.

Ca kl. 18.45: Föredrag med Elina Viitasaari om konfliktlösning utan våld.

Ca kl. 19.15: Diskussionstillfälle. Wiking och Viitasaari pratar vidare om teman från utställningen och föredraget.

 

Evenemanget går huvudsakligen på svenska.

Evenemanget ingår i museiinträdet,  10/6€, Museikortet, Kaiku-kortet