Runebergin päivää vietetään Pohjanmaan museolla 5.2.

Runebergin päivää vietetään Pohjanmaan museolla 5.2.2021 opastetuilla kierroksilla. Pääsylipun hintaan kuuluu päivän aikana myös kahvi ja runebergintorttu. 

 

Vaasan kaupungin museoihin kuuluva Pohjanmaan museo järjestää Runebergin päivän kunniaksi teemaopastuksen. Museo on avoinna Runebergin päivänä, 5.2. klo 10-17.  

 

Johan Ludvig Runeberg (1804-1877) kävi triviaalikoulua Vaasassa. Kansallisrunoilijaan pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla perjantaina klo 14 ruotsiksi ja klo 15 suomeksi Pohjanmaan museossa.  

 

Kierrokselle pääsee tutustumaan myös etänä. Tallenne virtuaali-opastuksesta lisätään Pohjanmaan museon Vimeon-tilille ja Facebook-sivulle. 

 

Museo tarjoaa kahvin, Runebergin tortun ja sisäänpääsyn yhteishintaan 4,50 € (opastus kuuluu lipun hintaan). Myös museokortilla voi tutustua museoon ja osallistua opastetuille kierroksille. Alle 18-vuotiaat pääsee museoon maksutta. 

       

Museossa noudatetaan ajankohtaisia turvallisuusohjeita ja asiakkaita kehotetaan kasvomaskien käyttöön ja pitämään opastuksilla turvavälit. Myös museon henkilökunta käyttää kasvomaskeja