Pohjanmaan museon kevään tilaisuuksissa kerrotaan museon kokoelmista

Pohjanmaan museon kevään tilaisuuksissa kerrotaan museon kokoelmista. Tapahtumiin pääsee osallistumaan museon sisäänpääsymaksulla tai Museokortilla.

Luontoamanuenssi Tuomas Jokela tutustuttaa kuulijansa lauantaina 13.4. klo 14 Terranova-näyttelyyn, joka esittelee Merenkurkun ja Vaasan seudun luontoa jääkaudesta aina nykypäivään saakka. Opastuksella pohditaan ilmastonmuutoksen taustoja ja vaikutuksia lähialueemme ympäristössä ja eliöissä.  

Tekstiilikonservaattori-amanuenssi Helena Sandström-Snickars pitää lauantaina 11.5. klo 14 ruotsinkielisen opastuksen Vaasa 400 -näyttelyssä esillä olevien pukujen historiaan sekä tarinoihin niiden takana. Opastus kestää noin tunnin.

Lauantaina 18.5. on Vaasan kaupungin museoihin ilmainen sisäänpääsy kansainvälisen museopäivän kunniaksi. Pohjanmaan museossa pidetään yleisöopastukset klo 13 ruotsiksi ja klo 14 suomeksi Hedmanin kerroksessa, jossa oli Karl Hedmanin entinen asunto museon vanhan siiven toisessa kerroksessa. Vaasalaisen lääkärin Karl Hedmanin (1864-1931) keräämään arvokkaaseen ja valtakunnallisestikin merkittävään kokoelmaan kuuluu suomalaista ja ulkomaista taidetta sekä koruja ja antiikkiesineitä.

Kuvassa Tuomas Jokela, kuvaaja Mia Lindqvist