Opastukset

Opastukset

Pohjanmaan museossa järjestetään säännöllisesti pääsymaksun hintaan sisältyviä yleisöopastuksia. Voit myös tilata opastuksen ryhmällesi.

 

Näyttelyopastukset yleisölle

Pohjanmaan museossa järjestetään opastettuja kierroksia vaihtuviin näyttelyihin joka kuukauden toinen sunnuntai. Suomenkielinen opastus alkaa klo 14.00 ja ruotsinkielinen klo 13.00.

Tarkista yleisöopastusten päivämäärät kalenterista.

Yleisöopastukset ovat avoimia kaikille ja ne sisältyvät pääsylipun hintaan.

 

Opastukset ryhmille

Pohjanmaan museosta voi tilata opastuskierroksia ryhmille. Opastetulla kierroksella tutustutaan näyttelyyn museo-oppaan johdolla. Museon vaihtuviin näyttelyihin sekä perusnäyttelyihin voi tilata opastuksen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä.

Ryhmäopastukset, puhelin 040 3583831, tai sähköposti museoinfo@vaasa.fi.

 

Pehmoleluopastukset

Sopivat lapsille, perheille ja lapsiryhmille. Pohjanmaan museolla opastaa pehmolelu Museokärppä, Kuntsin modernin taiteen museossa pehmolelu Yöleopardi tai Jaguaari ja Tikanojan taidekodilla pehmolelu Tessu-saksanpaimenkoira. Varaukset museoinfo@vaasa.fi

 

Opastukset päiväkoti- ja koululaisryhmille

Opastukset ovat maksuttomia vaasalaisille päiväkoti- ja kouluryhmille opettajan kanssa, muille oppilas- ja opiskelijaryhmille opastukset ovat maksullisia.

Lisätietoa opettajille on koottu sivulle Koululais- ja päiväkotiryhmät.

 

Opastusten hinnat

Sisäänpääsymaksut eivät sisälly opastusten hintaan. Katso opastusten hinnat ja sisäänpääsymaksut sivulta Aukioloajat ja hinnasto.

 

Erikoisopastukset

Tilauksesta järjestetään myös erikoisopastuksia suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi asiakkaiden toivomusten mukaan. Erikoisopastuksista on aina sovittava etukäteen. Saatavilla on myös selkokielisiä ja kuvatulkattuja opastuksia.

Erikoisopastuksen hinta riippuu opastuksen aiheesta ja pituudesta. Hintatiedustelut ja varaukset numerolta 040 3583831, tai sähköposti museoinfo@vaasa.fi.

 

Pakopeli ei ole tällä hetkellä saatavilla näyttelyn remontin vuoksi

Pakopeli – Kaupunginlääkärin kätkö

Pakopelin ideana on pelaajajoukkueen kanssa löytää johtolankoja ja ratkaista tehtäviä tietyn ajan kuluessa.

Tässä pakopelissä ratkomme tehtäviä Pohjanmaan museossa. Siirrymme aikaan, jolloin museon perustaja vielä asui rakennuksessa, ja pelaajat ratkovat tehtäviä heidän asunnossaan.

Varaa pakopeli ottamalla yhteyttä museopalveluvastaavalle (zara.hinders@vaasa.fi, p. 040 5288278)

 

Hinnasto

Tiistai – sunnuntai

klo 10-17: 60€

klo 17-18: 160€,

klo 18-19: 200€

klo 19-20: 250€ (maanantaisin myös 250€)