Tietoa vieraileville oppilasryhmille

Tietoa vieraileville oppilasryhmille

Pohjanmaan museossa voit vierailla ryhmäsi kanssa ympäri vuoden erilaisissa näyttelyissä. Näyttelyyn voi tutustua opastetulla kierroksella, mutta myös opettaja voi itse kiertää näyttelyä luokkansa kanssa.

 

Ennen museovierailua

Museokäynti vaatii aina suunnittelua. Mieti, paljonko ryhmälläsi on aikaa, varaudu matkoihin ja ryhmän valmistautumiseen museossa. Näyttelyn katsomiseen olisi hyvä varata aikaa noin yhden oppitunnin verran (45 min). Puhukaa käynnistä etukäteen koulussa tai päiväkodissa.

Halutessaan museovierailulle voi opastuksen varata etukäteen Pohjanmaan museon infosta (puh. +358 6 325 3800 tai museoinfo@vaasa.fi). Vaikka et varaisikaan opastuskierrosta, ruuhkien välttämiseksi on toivottavaa ilmoittaa etukäteen ryhmien itsenäisestä vierailusta museoon.

Pohjanmaan museo tarjoaa myös pedagogista toimintaa näyttelyiden teemoihin liittyen pedagogisten viikkojen yhteydessä. Lisätietoa ajankohtaisesta toiminnasta saa opettajien sähköpostilistalta ja opeinfoista.

 

Vierailun aikana

Reput, takit ja muut tavarat jätetään museon eteisessä oleviin naulakoihin tai kaappeihin. Jos ryhmälle on varattu opas, hän odottaa ryhmää museon infossa.

Ennen museovierailua olisi hyvä keskustella ryhmän kanssa siitä, kuinka museossa käyttäydytään. Museovierailun aikana on muistaa ja muistuttaa, että esillä oleviin esineisiin, näytteisiin ja teoksiin ei saa koskea. Museoesineet ovat arvokkaita ja ainutlaatuisia, ja ne voivat vahingoittua helposti. On hyvä tiedostaa, että museossa saattaa olla muita vieraita ryhmän vierailun aikana ja heillekin on suotava mahdollisuus nauttia näyttelyistä. Tämän vuoksi näyttelysaleissa tulisi liikkua rauhallisesti.

Keskustelu, ihmettely ja kysymykset ovat aina sallittuja, turhaa metelöintiä olisi syytä välttää. Ryhmän turvallisuus ja vastuu ryhmästä kuuluvat aina opettajalle.

 

 

Tulostettavia materiaaleja opettajille ja ryhmien ohjaajille

Tarjoamme valmiita tulostettavia materiaaleja sinulle, jotka olet tulossa museovierailulle ryhmäsi kanssa.

Eläinkierros suunnattu pienimmille museovieraille ja Taiteesta tunteisiin -kierros on tarkoitettu lähinnä yläasteikäisille.

Tulostettavaksi löydät myös Pohjanmaan museon pohjapiirrustuksen, jonka kanssa on sinun helpompi suunnitella museovierailusi etukäteen.

Pohjanmaan museon infosta voi pyytää Vaasa400 ja Hedmanin kerroksen näyttelyistä tehtyihin tehtäviin, joissa lisätietoa näyttelystä.

 

Vierailun jälkeen

Paluumatkalla tai koululuokassa voi keskustella vielä jälkikäteen näyttelyvierailun herättämistä tunnelmista ja ajatuksista. Näyttelyn teemoja voi jatkaa oppitunneilla näyttelyn aiheesta riippuen, kysy rohkeasti vinkkejä toimintaan museopedagogilta!