Tietoa vieraileville oppilasryhmille

Tietoa vieraileville oppilasryhmille

Pohjanmaan museossa voit vierailla ryhmäsi kanssa ympäri vuoden erilaisissa näyttelyissä. Näyttelyyn voi tutustua opastetulla kierroksella, mutta myös opettaja voi itse kiertää näyttelyä luokkansa kanssa.

 

Ennen museovierailua

Museokäynti vaatii aina suunnittelua. Mieti, paljonko ryhmälläsi on aikaa, varaudu matkoihin ja ryhmän valmistautumiseen museossa. Näyttelyn katsomiseen olisi hyvä varata aikaa noin yhden oppitunnin verran (45 min). Puhukaa käynnistä etukäteen koulussa tai päiväkodissa.

Halutessaan museovierailulle voi opastuksen varata etukäteen Pohjanmaan museon infosta (puh. +358 6 325 3801 tai museoinfo@vaasa.fi). Vaikka et varaisikaan opastuskierrosta, ruuhkien välttämiseksi on toivottavaa ilmoittaa etukäteen ryhmien itsenäisestä vierailusta museoon.

Pohjanmaan museo tarjoaa myös pedagogista toimintaa näyttelyiden teemoihin liittyen pedagogisten viikkojen yhteydessä. Lisätietoa ajankohtaisesta toiminnasta saa opettajien sähköpostilistalta ja opeinfoista.

 

Vierailun aikana

Reput, takit ja muut tavarat jätetään museon eteisessä oleviin naulakoihin tai kaappeihin. Jos ryhmälle on varattu opas, hän odottaa ryhmää museon infossa.

Ennen museovierailua olisi hyvä jutella ryhmän kanssa siitä, kuinka museossa tulee käyttäytyä. Tärkeintä museovierailun aikana on muistaa, että esillä oleviin esineisiin, näytteisiin ja teoksiin ei saa koskea. Museoesineet ovat arvokkaita, ja ne voivat vahingoittua helposti.

Usein on myös hyvä muistaa, että museossa saattaa olla muita vieraita ryhmän vierailun aikana ja heille on suotava mahdollisuus nauttia näyttelyistä. Tämän vuoksi näyttelysaleissa tulisi liikkua rauhallisesti. Keskustelu ja kysymykset ovat aina sallittuja, turha metelöinti olisi syytä jättää museon ulkopuolelle. Ryhmän turvallisuus ja vastuu ryhmästä kuuluvat aina opettajalle.

 

Tehtäviä museokäyntiä varten

Käynti Pohjanmaan museossa voi olla opettavainen myös ilman opastusta. Alta löytyy koulujen opetussuunnitelmaan sopivia tehtäviä, joita koululaiset voivat suorittaa omin päin museokäynnin yhteydessä. Opettaja voi tulostaa tehtävät ja ottaa ne mukaan museokäynnille. Oikeat vastaukset voi pyytää sähköpostitse. Merenkurkun saariston verkkosivuilta löytyy saaristoon ja maailmanperintöalueeseen liittyvää opetusaineistoa.

Perhosten elämänkierto

Eläinten talvehtiminen

Jääkausi ja maankohoaminen

Terranova-kysymystehtävä

 

Tulostettavia materiaaleja opettajille

Tarjoamme valmiita tulostettavia materiaaleja sinulle, jotka olet tulossa museovierailulle ryhmäsi kanssa.

Eläinkierros suunnattu pienimmille museovieraille ja Taiteesta tunteisiin -kierros on tarkoitettu lähinnä yläasteikäisille.

Tulostettavaksi löydät myös Pohjanmaan museon pohjapiirrustuksen, jonka kanssa on sinun helpompi suunnitella museovierailusi etukäteen.

 

Vierailun jälkeen

Paluumatkalla tai koululuokassa voi keskustella vielä jälkikäteen näyttelyvierailun herättämistä tunnelmista ja ajatuksista. Näyttelyn teemoja voi jatkaa oppitunneilla näyttelyn aiheesta riippuen, kysy rohkeasti vinkkejä toimintaan museopedagogilta!