Koululais- ja päiväkotiryhmät

Koululais- ja päiväkotiryhmät

Pohjanmaan museo soveltuu koulujen retkikohteeksi ja oppimisympäristöksi moneen oppiaineeseen. Museon kulttuurihistorian, taiteen ja luonnontieteen perusnäyttelyt tarjoavat materiaalia moniin opetussuunnitelmien sisältöihin. Vaihtuvat näyttelyt täydentävät monipuolista tarjontaa.

Näyttelyyn voi tutustua opastetulla kierroksella, mutta myös opettaja voi itse kiertää näyttelyä luokkansa kanssa. Kaikki museon ryhmäopastukset on varattava etukäteen Pohjanmaan museon infosta (puh. +358 6 325 3801 tai museoinfo@vaasa.fi).Opastuskierros voidaan räätälöidä hieman toiveiden mukaisesti, esimerkiksi opetettavan aiheen mukaan.

Ajanvaraus tulee tehdä myös, kun ryhmä tulee museoon omin päin. Vinkkejä vierailun suunnitteluun löydät sivulta Tietoa vieraileville oppilasryhmille.

Oppituntia valmistelevat opettajat pääsevät museoon ilmaiseksi. Opettajille sisäänpääsy on maksuton opetusryhmän kanssa. Opastukset ovat maksuttomia vaasalaisille päiväkoti- ja kouluryhmille, muille oppilas- ja opiskelijaryhmille opastus on maksullinen. Katso tarkemmat hintatiedot sivulta Aukioloajat ja hinnasto.

 

Matka-avustus

Vaasalaiset päiväkodit ja koulut voivat anoa matka-avustusta Pohjanmaan museoon Pohjanmaan historiallisen museon yhdistys ry:ltä (kaj.hoglund@vaasa.fi) ennen museovierailua.

 

Pedagoginen toiminta

Päiväkoti- ja kouluryhmille järjestetään näyttelyiden yhteydessä pedagogista toimintaa pedagogisten viikkojen muodossa. Pedagogisen viikon aikana oppilaat saavat tutustua esillä olevaan näyttelyyn opastettuina. Lisäksi ryhmille voidaan järjestää esimerkiksi työpajoja, draamallista opastusta, salapoliisikierroksia tai opastuksia pelimuodossa. Pedagogisten viikkojen opastukset räätälöidään tietylle ikäluokalle näyttelyn sisällön mukaan. Lisätietoja tulevasta ohjelmasta saat museopedagogilta tai liittymällä opettajien sähköpostilistalle.

Opeinfo – liity opettajien sähköpostilistalle!

Vaasan kaupungin museot järjestää kaksi kertaa vuodessa Ope-infon, jossa kerrotaan ajankohtaisista näyttelyistä ja museon tulevasta ohjelmasta. Myös museon opettajien sähköpostilistan kautta lähetetään tietoa tapahtumista ja pedagogisesta ohjelmasta. Jos et vielä saa postia nimelläsi, lähetä tietosi sähköpostitse museopedagogille.