Opetusmateriaali

Opetusmateriaali

Tulostettavia materiaaleja opettajille

Tarjoamme valmiita tulostettavia materiaaleja sinulle, jotka olet tulossa museovierailulle ryhmäsi kanssa.

Eläinkierros suunnattu pienimmille museovieraille ja Taiteesta tunteisiin -kierros on tarkoitettu lähinnä yläasteikäisille.

Tulostettavaksi löydät myös Pohjanmaan museon pohjapiirrustuksen, jonka kanssa on sinun helpompi suunnitella museovierailusi etukäteen.

 

Museovierailu opastuksineen on aina maksutonta vaasalaisille päiväkoti- ja koululaisryhmille javierailun voi varata osoitteesta museoinfo@vaasa.fi. Matka-avustusta museovierailuihin voi anoa Tikanojan taidekodin ystäviltä (marion.lepisto@gamil.com)  ja/tai Pohjanmaan historiallisen museon yhdistykseltä (kaj.hoglund@vaasa.fi).

 

Museo matkalaukussa

Museokohteisiin kulkeminen ryhmän kanssa ei aina onnistu. Ratkaisuksi tähän Vaasan kaupungin museot tarjoavat lainattavaksi Museo matkalaukussa -kokonaisuuksia, joiden avulla museovierailun voi tehdä vaikkapa omassa luokkahuoneessa.

Matkalaukuista löytyy kuvia ja esineitä, joiden avulla tutustutaan museoiden kokoelmiin, taidehistoriaan, Vaasan historiaan sekä merieläimiin. Sisältöä voi soveltaa eri ikäryhmille.

Museo matkalaukussa kuuluu osaksi kulttuurikasvatussuunnitelma KOPS: ia. mutta sitä voi soveltaa eri-ikäryhmille, esimerkiksi laitoksiinkin.

Kulttuurikasvatussuunnitelmassa Museo matkalaukussa -kokonaisuudet on osoitettu erityisesti 1. luokkalaisille, mutta niitä voivat käyttää myös muut luokka-asteet. Matkalaukkuja voi käyttää monissa eri oppiaineissa kuten käsityössä, kuvataiteessa, historiassa, biologiassa ja maantieteessä sekä monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa.

 

Vaasan kaupungin museot tarjoavat seuraavia Museo matkalaukussa -kokonaisuuksia:

Hedmanin kokoelma -matkalaukku
Matkalaukku esittelee kultakauden maalauksia sekä lääkäri ja taidekeräilijä Karl Hedmania sekä hänen puolisoaan Elin Hedmania, jonka yksityiskokoelman ympärille Pohjanmaan museo on perustettu. Matkalaukkuun tutustuessa voi tutkia entisajan lääkärikäynnin hintaa sekä letittää rannekoruja villalangasta.

 

Vaasan puuvilla -matkalaukku
Tämä matkalaukku kertoo Vaasan puuvillatehtaan historiasta. Kuvien, mainosten ja värinäytteiden avulla tutustutaan tehdastyöläisten elämään sekä tehtaassa valmistettuihin tuotteisiin. Matkalaukku valottaa teollistuminen aikaa Suomessa. Tämä matkalaukku on tehty yhteistyössä Vaasan työväenmuseon kanssa. Tästä löydät opettajalle tarkoitettua tietoa Puuvilla matkalaukusta ja tästä löydät laukkuun liittyviä tehtäviä. Puuvilla -matkalaukkuun liittyviä kuvia löydät täältä.

 

Luonto matkalaukussa
Luontolaukku tutustuttaa trooppisten koralliriuttojen eläimistöön.  Laukku sisältää eläimiä, simpukoita, koralleja ja merisiilin sekä koulutauluja. Lisäksi opitaan koralliriutoista asukkaineen sekä tehdään teemaan sopivia askarteluja.

 

 

Tikanojan taidekodin matkalaukusta löydät tietoa täältä.

 

Matkalaukut varataan sähköpostitse osoitteesta zara.hinders@vaasa.fi.

Laukut voi noutaa Pohjanmaan museolta sovitusti. Etenkin luontolaukku on suuri ja painava, joten suosittelemme sen hakemista autolla.

Laina-aika on 2 (kaksi) viikkoa. Matkalaukkujen lainaaminen on ilmaista, mutta mikäli laina-aika ylittyy, perimme myöhästymismaksua.

7.luokille KOPSissa on varattu vierailu museoon, mutta museo-oppimisympäristönä sopii kaikille ja vierailla voi koska vain!