Museoiden arkisto-, kuva- ja esinekokoelmien asiakaspalvelu suljettuna järjestelmän vaihdon vuoksi

Vaasan kaupungin museoiden kokoelmatietoja siirretään uuteen järjestelmään, minkä vuoksi valokuva- ja asiakirja-arkiston sekä kulttuurihistoriallisten kokoelmien asiakaspalvelu on suljettu 26.10.2022 saakka. Museon aineistoihin voi tutustua Finna.fi hakupalvelun kautta.

 

Palvelukatkoksen aikana Vaasan kaupungin museoiden asiakaspalvelu ei vastaanota valokuviin, asiakirjoihin tai esineisiin liittyviä tietopyyntöjä. Taidekokoelmia koskeviin tiedusteluihin sekä teoskuva- ja teoslainapyyntöihin vastataan normaalisti.

 

Kokoelmahallintajärjestelmä vaihdetaan, koska nykyisen järjestelmän ylläpito loppuu vuoden 2022 loppuun mennessä. Museoammattilaisten käyttämään järjestelmään luetteloidaan ja tallennetaan tiedot kokoelmiin kuuluvista valokuvista, asiakirjoista, esineistä sekä näyttelytoimintaa ja tutkimusta koskevia tietoja.

 

Kaikille avoimessa Finna.fi hakupalvelussa voi vapaasti selailla muun muassa valokuvia ja esineitä eri museoiden kokoelmista. Hakupalvelusta löytyy jo nyt pieni erä Pohjanmaan museon kuva-arkiston valokuvia sekä kuvia kulttuurihistoriallisen kokoelman esineistä. Finnaan julkaistaan lisää aineistoja kokoelmahallintajärjestelmän vaihdon jälkeen.

 

 

Käy tutustumassa vanhoihin valokuviin Vaasasta linkin kautta: https://bit.ly/3INLx3u

 

Tutustu kulttuurihistoriallisen kokoelman esineisiin: https://bit.ly/3uFwmVj

 

 

Lisätietoja:

Museotoimenjohtaja Elina Bonelius

elina.bonelius@vaasa.fi

p. +358 (0)40 487 2856

 

Kokoelmapäällikkö Auli Jämsänen

auli.jamsanen@vaasa.fi

p. +358 (0)40 764 4125