Lars Swanljungin keräilijän kierros Kuntsilla lauantaina 12.10. Ilmainen sisäänpääsy!

Taiteenkeräilijä Lars Swanljung kertoo lauantaina 12.10. klo 15 keräilynsä vaiheista ja esittelee kokoelmansa teoksia Kuntsin modernin taiteen museon toisessa kerroksessa. Kuntsille on lauantaina ilmainen sisäänpääsy.

Teoksia Swanljungin kokoelmasta on esillä museon toisessa kerroksessa näyttelyssä Odysseia – matka taiteessa. Näyttelyssä on amerikkalaista, pohjoismaista ja suomalaista taidetta. Tämä heijastelee myös Swanljungin 30-vuotista matkaa taiteenkeräilijänä. Kierros tarjoaa yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kokoelmaan ja sen vaiheisiin keräilijän itsensä kertomana. Keräilijänkierros on järjestyksessään toinen ja näyttelyn viimeinen. Näyttely on esillä 2.2.2020 asti.

Näyttelyssä on musta huone, Black Box, jonka teokset vaihtuvat näyttelyn aikana. Tulevana viikonloppuna on vielä mahdollisuus nähdä Swanljungin kokoelmaan kuuluvaa videotaidetta, minkä jälkeen teokset vaihtuvat. Esille on tulossa Marita Liulian kaksi multimediateosta 1990-luvulta: Abitious Bitch ja Son of a Bitch.

Kuntsin modernin taiteen museon ensimmäiseen kerrokseen avautuu 19.10. Marita Liulian näyttely Mysterium. Näyttelyn rakentamisen vuoksi kerros on suljettuna yleisöltä 8.–18.10. Odysseia – matka taiteessa -näyttelyyn pääsee alakerran näyttelyn vaihdon aikana puoleen hintaan, jolloin pääsymaksu on 4,50 € ja opiskelijoilta, eläkeläisiltä sekä työttömiltä 3 €.

Kuntsin modernin taiteen museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-17.