XS-taiteilijat

XS-taiteilijat

Kuntsin xs -taiteilijat (”extra small”) on 7-12-vuotiaille suunnattu taidekerho. Ohjelmaan kuuluvat työpajojen ja maalaamisen lisäksi myös taiteilijavierailut. Xs-taiteilijat tapaavat Studiossa, joka tarjoaa tilat rauhalliseen ja ohjattuun työskentelyyn Kuntsin modernin taiteen museossa. Taidekerho aloitti toimintansa syyskuussa 2007.

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 on päättynyt, kysy vapautuvia paikkoja jenni.niemi@vaasa.fi 

OHJELMA 2018-2019:

la 1.9. Tutustumme Kuntsilla Grey Area –näyttelyyn ja teemme magneetteja

la 6.10. Akvarellimaalausta

la 10.11. Tutustumme Kuntsin uuteen Glitch Art –näyttelyyn ja työskentelemme Studiossa näyttelyn teeman parissa

la 1.12. Vierailu Tikanojan taidekodissa

la 12.1. Talvinen ympäristötaide

Työskentelemme pihalla sään salliessa tai valmistelemme teokset ympäristöön sisätiloissa

la 2.2. Tutustumme uuteen näyttelyyn ja Lars Swanljungin nykytaiteen kokoelmaan. Teemme taideteoksia käyttäen erilaisia nykytaiteen tekniikoita.

la 9.3. Kolmiulotteisuus ja veistokset

la 6.4. Kuivapastellipiirustus

la 4.5. Kankaanpainantaa luonnonmateriaaleilla

Tietoa osallistujille ja vanhemmille

Kuka voi liittyä?

Xs- taiteilijoihin voivat liittyä 7-12-vuotiaat taiteen tekemisestä kiinnostuneet lapset ja nuoret. Kerhoon on ennakkoilmoittautuminen ja ryhmään mahtuu 12 osallistujaa. Ryhmä on kaksikielinen.

Mitä kerho maksaa?

Taidekerhon jäseneksi pääsee maksamalla lukuvuosimaksun 60 € (syksy / kevät), johon sisältyy ohjauksen lisäksi kaikki opetusmateriaalit.

Mitä kerhossa tehdään?

Kerhossa lapsilla on mahdollisuus tutustua museoon, näyttelyihin ja omiin taiteellisiin valmiuksiinsa. Kerhossa järjestetään työpajoja ja opastettuja kierroksia, tutustutaan eri tekniikoihin tai taidehistorian aiheisiin ja tehdään itsekin omakuvia, muotokuvia, asetelmia, maisemakuvia ja abstrakteja aiheita.

Kuinka monta kertaa xs-taiteilijat tapaavat?

Uusi lukuvuosi alkaa syyskuussa ja jatkuu toukokuuhun. Xs-taiteilijat kokoontuvat kerran kuukaudessa, jokaisen kuukauden ensimmäisellä viikolla lauantaisin klo 12-13.30. Lukuvuoden aikana järjestetään 9 tapaamista.

Kuka kerhoa ohjaa?

Taidekerhoa ohjaa museopedagogi Jenni Niemi. Kysy ohjelmasta tai kerhon toiminnasta lisää: jenni.niemi(a)vaasa.fi tai puh. 040 184 9250.

Tutustu myös muihin lapsille suunnattuihin kerhoihimme:

Kuntsin MINI-taiteilijat on 4-6-vuotiaille lapsille suunnattu taidekerho.