Tietoa vieraileville oppilasryhmille

Tietoa vieraileville oppilasryhmille

Kuntsin modernin taiteen museossa voit vierailla ryhmäsi kanssa ympäri vuoden erilaisissa taidenäyttelyissä. Näyttelyyn voi tutustua opastetulla kierroksella, mutta myös opettaja voi itse kiertää näyttelyä luokkansa kanssa.

Ennen museovierailua

Museokäynti vaatii aina suunnittelua. Mieti paljonko ryhmälläsi on aikaa, varaudu matkoihin ja ryhmän valmistautumiseen museossa. Näyttelyn katsomiseen olisi hyvä varata aikaa noin yhden oppitunnin verran (45 min). Puhukaa käynnistä etukäteen koulussa tai päiväkodissa. Käyntiin voi valmistautua jo edellisellä tunnilla tutustumalla aiheeseen ja tuleviin tehtäviin.

Halutessaan taidemuseovierailulle voi opastuksen varata etukäteen Pohjanmaan museon infosta (puh. +358 6 325 3800 tai museoinfo@vaasa.fi).Vaikka et varaisikaan opastuskierrosta, ruuhkien välttämiseksi on toivottavaa ilmoittaa etukäteen ryhmien itsenäisestä vierailusta taidemuseoon. Ennakkoon ilmoittautuneilla ryhmillä on mahdollisuus tulla tutustumaan museoon aukioloajan puitteissa.

Kuntsilla järjestetään myös pedagogista toimintaa näyttelyiden teemoihin liittyen pedagogisten viikkojen yhteydessä. Lisätietoa ajankohtaisesta toiminnasta saa opettajien sähköpostilistalta ja opeinfoista.

Vierailun aikana

Reput, takit ja muut tavarat jätetään museon eteisessä oleviin naulakoihin tai kaappeihin. Jos ryhmälle on varattu opas, hän odottaa ryhmää museon infossa.

Ennen museovierailua olisi hyvä keskustella ryhmän kanssa siitä, kuinka museossa tulee käyttäytyä. Tärkeintä museovierailun aikana on muistaa, että esillä oleviin teoksiin ei saa koskea. Teokset ovat arvokkaita, joten ne voivat vahingoittua helposti.

Usein on myös hyvä muistaa, että museossa saattaa olla muita vieraita ryhmän vierailun aikana ja heille on suotava mahdollisuus nauttia teoksista. Tämän vuoksi näyttelysaleissa tulisi liikkua rauhallisesti. Keskustelu ja kysymykset ovat aina sallittuja, turha metelöinti olisi syytä jättää museon ulkopuolelle.

Ryhmän turvallisuus ja vastuu ryhmästä kuuluvat aina opettajalle.

Vierailun jälkeen

Paluumatkalla tai koululuokassa voi keskustella vielä jälkikäteen näyttelyvierailun herättämistä tunnelmista ja ajatuksista. Näyttelyn teemoja voi jatkaa sekä kuvataiteen oppitunneilla, että myös muilla oppitunneilla näyttelyn aiheesta riippuen, kysy rohkeasti vinkkejä toimintaan museopedagogilta!